Co více si přát? Pardubičtí hokejbalisté získali šest bodů na půdě svých extraligových soupeřů. Tím si zadělali na klidnější zimu. Nejdříve zvítězili o prsa v Třinci, aby se po stejném výsledku radovali i v Karviné.

HBC Třinec – Autosklo H.A.K. Pardubice 2:3 (1:0, 0:1, 1:2).

Branky: 19. Skřivánek (Waber), 37. Kamaryt (Mašík), 41. Hodr (Drenko).
Jako první se sice prosadili domácí, ovšem „Alfa“ dokázala v prostřední třetině vyrovnat. Smrtící úder si připravila do závěrečné části. V rozmezí pěti minut se svým soupeřem bez milosti zatočila.

„Byla to pěkná řež. Navíc rozhodčí na dobře připraveném hřišti pustili tvrdou hru. Takže se hrálo hodně do těla. S tím jsme se ale poprali a nakonec se nám to podařilo. Všechny body jsme doslova vydřeli,“ poznamenal pardubický kouč Jiří Mašík.“

HbK Intevo Karviná – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 2:3 (1:1, 0:1, 1:1).

Branky a asistence: Válek (Waber), Waber (Válek), Waber. Sestava: Matrka (Smekal) – Drenko, Krejčí, Kamaryt, Šatara, Mokříž, Kopečný, Hlaváček – Válek, J. Skřivánek, Waber, Urbanec, Hodr, J. Mašík, T. Skřivánek, Zemánek, Merta.

Na rozdíl od zápasu v Třinci pardubičtí hokejbalisté kontrolovali vývoj skóre. A to nejjednodušším způsobem. V první minutě každé ze třetin vstřelili gól. Na dvoubrankové vedení ze třetí třetiny už domácí nedokázali odpovědět více než jednou.

Bylo to podobné utkání jako v Třinci. Pomohly nám rychlé branky. Konečně se nám podařilo bodovat i venku, navíc v oslabené sestavě. Klukům musím poděkovat, poprali se s tím skvěle, všichni dřeli a bojovali. I když to nebyly nijak pohledné zápasy, šest bodů je doma a to se počítá,“ konstatoval nadšeně Jiří Mašík.“