Pitvání nechte patologům! V play off je totiž jedno, jestli prohrajete o jeden bod nebo o třicet. Jinými slovy pardubičtí basketbalisté mají trenéry, kteří nějaké babrání v prohře z prvního semifinálového duelu (68:98) na půdě Nymburku svým svěřencům zatrhli. TOMÁŠ BARTOŠEK sám ale klidný nezůstal a první poločas rozebíral hodiny a hodiny. Pozítří v 18 hodin se v hale Dašická postaví jeho armáda českému gigantovi podruhé.

Jak dlouho trvalo, než jste hodili drtivou prohru z prvního duelu za hlavu?
Moc času to nezabralo. Nemělo vůbec cenu dlouho se v utkání pitvat. Spíše ho analyzovat a vzít si z něho poučení do následujících tréninků a zápasů. Takže druhý den jsme jeli nanovo.

Ano, to je kvůli psychice hráčů. Ale co trenéři. Neříkejte, že jste nad tím jen tak mávli rukou…

Samozřejmě, že ne. Naše první semifinále jsem viděl na videu několikrát, hlavně první poločas. Především jsem si zpomaleně pouštěl situace, které předcházely našim ztrátám.

Jaké jste s kolegou Levellem Sandersem vyvodili z prvního utkání závěry?

Na prvním pozápasovém tréninku jsme si řekli věci, které nás trápily a v každé tréninkové jednotce se je snažíme zdokonalit. Musím říct, že na hráčích je vidět velké odhodlání a nasazení. Zejména co se týče obranných povinností a úkolů.

Tři čtvrtiny jste drželi s Nymburkem krok. Dá se na tyto pasáže navázat i v sobotním střetnutí, nebo tu druhou půli lze brát ze strany soka jako oddechovku?

Určitě jsme v těchto čtvrtinách měli dobré herní pasáže a ty budeme chtít zopakovat i doma. Neřekl bych, že druhý poločas bral Nymburk jako oddechovku. Jeho hráči jsou profesionálové, ale nějaký vliv na utkání měl vysoký náskok z druhé čtvrtiny. I to, že Nymburk pak dal příležitost všem hráčům. Takže sice nebyli v takovém tempu, ale stále byli schopni využít jakékoliv naší chyby v obraně a jednoduše skórovat.

Našla se by ještě nějaká pozitiva jako třeba neomylná střelba benjamínka Potočka?
Pepa Potoček potvrdil roli střelce a naplno využil své střelecké pozice. A velkým pozitivem byl vstup do utkání, do kterého jsme vstoupili s obrovskou koncentrací. To se projevilo i na výsledku první čtvrtiny.