Letošní Velkou pardubickou Váňa sledoval jen z hlediště. Start sice zvažoval, ale nakonec usoudil, že by hnědáka Hipo Japea nezvládl. Pro další ročník ale koně podle svých slov našel. „Já si myslím, že na příští rok takového koně mám, takže já to, pokud zůstaneme oba dva zdraví, chci určitě zkusit," řekl Váňa Radiožurnálu.

Na Taxisův příkop by chtěl najet v sedle Rabbita Hawk Wing ze stáje Rabbit Trhový Štěpánov. „Musím se domluvit s majitelem, jestli mi ho vůbec půjčí," řekl Váňa.

Překážkou pro Váňův start by mohl být jeho věk. Koncem října oslavil 63. narozeniny. „Už nejsem nejmladší a fyzická kondice není, jako bývala, ale s Tiumenem jsme si rozuměli tak, že nebylo poznat, že jsem o generaci starší," řekl Váňa s připomínkou trojnásobného vítěze Velké pardubické.

K absolvování pardubické musí Váňa s koněm dokončit jeden z kvalifikačních dostihů.

Váňův syn a rovněž překážkový žokej Josef by návrat otce do pardubické uvítal. „Byl bych rád, kdyby jel. Když se na to bude cítit, ať jede. Lidi to chtějí, my to chceme, všichni to chtějí, tak proč ne?" řekl. Váňova žena je ale opačného názoru. „Už vidí, že jeho zdravotní stav není až tak dobrý, že by to to tělo nemuselo vydržet. Osobně si myslím, že Velkou pardubickou už nikdy nepojede," uvedla Pavla Váňová.

Váňa jel Velkou pardubickou osmadvacetkrát a vynechal jen ročníky 2000, 2007 a 2015. Dostih vyhrál čtyřikrát s Železníkem v letech 1987, 1988, 1989 a 1991, jednou s Vronským a tři vítězství přidal v letech 2009, 2010 a 2011 s Tiumenem.