Ideální příležitost protáhnout si tělo… Pravidelně a v soutěžních podmínkách. Od toho tu je VŠ liga. Před několika hodinami odstartovala novou jarní sezonu, která je nově otevřená úplně všem mužům i ženám, studentům i nestudentům, začátečníkům i pokročilým. Zcela nový koncept sportovních lig zavedla původně studentská organizace VŠ liga, která je v současnosti největší amatérskou ligou v naší republice. Pod její hlavičkou totiž fungují ligy ve squashi, badmintonu, tenise či beachvolejbale ve všech univerzitních městech. A není to jenom o sportu. Jde sice zejména o zlepšení dovedností a poznání nových herních stylů, ale také o seznámení se s novými lidmi.

VŠ liga nabízí svým členům pravidelný pohyb. Přesněji řečeno čtyři zápasy měsíčně, a to pokaždé s jinými soupeři. Sezona je rozdělena na tři díly: jarní (únor až květen), letní (červen až září), podzimní (říjen až leden), ve kterých představuje jeden měsíc jedno herní kolo.

„Hráči nejsou omezeni na žádné sportoviště. Své zápasy můžou odehrát kdekoliv, přičemž VŠ liga většinou poskytuje zajímavé slevy oproti studentským cenám. Pro nejlepší sportovce jsou přichystané medaile a hodnotné ceny Základní pilíř tvoří propracovaný web, který umožňuje hráčům domluvu zápasů, správu výsledků, diskuzi, prohlížení interaktivních statistik, článků, fotek a videí z akcí a mnoho dalšího,“ informuje za tým pořadatelů Jiří Janovský.

V Pardubicích VŠ liga funguje od roku 2010, kdy odstartovala liga v badmintonu, squashi a stolním tenisu. Zájem však v průběhu dalších sezon přetrval jen u badmintonu. Vznikla však parta pohodových lidí, kteří se rádi schází na kurtu i mimo něj. Vedle lig mohou zájemci navštívit i jednorázové akce, kam může přijít kdokoliv. Jedná se hlavně o badmintonové a bowlingové turnaje nebo vyhlašování nejlepších sportovců. Novinkou jsou běžecké závody na pět kilometrů nebo turnaje v minikopané.

„Za celou dobu působení v Pardubicích, od října 2010, jsme uspořádali již čtyřiadvacet turnajů, mezi nimiž se bezpochyby musí vyzdvihnout např. velmi vyhecovaný souboj dvou rivalů. Jednalo se o meziměstskou bitvu Pardubice vs. Hradec Králové ve squashi. Turnaj byl proložený pikantními sázkami a bojovalo se o každý míček,“ přidává k dobru organizátor akce.

Pořadatelé mají pro naše čtenáře zajímavou nabídku. Jiří Janovský ji konkretizuje v následujících větách.

„Chcete si VŠ ligu vyzkoušet? Pro všechny čtenáře, kteří ligu ještě nikdy nehráli, bude po zodpovězení jednoduché otázky startovné zdarma. Stačí se zaregistrovat na stránkách www.vsliga.cz a odpovědět na jednoduchou otázku: Jak dopadla meziměstská squashová bitva mezi Pardubicemi a Hradcem Králové? Odpovědi zasílejte na email jiri.janovsky@vsliga.cz.