To, co bylo doteď, už neplatí… Takto lakonicky se dá označit období mezi koncem základní části a začátkem play off v kolektivních sportech. V této fázi se nachází jubilejní 30. ročník Přeloučské ligy v hokejbale. Zítra vypuknou na hřišti Pod Parkem vyřazovací boje a fanoušci už se nemohou soboty, potažmo neděle dočkat. Jak čtvrtfinále dopadne je v tuto chvíli ve hvězdách.

Nicméně najdou se odborníci, kteří se nebojí vyslovit své prognózy nahlas. Po oslovení se této role chopil expert Vladimír Novotný (na snímku), který je jedním z duchovních otců této na Přeloučsku ostře sledované soutěže. Naše čtenáře seznamuje s jednotlivými týmy, ale záměrně se nevyjadřuje k tomu, kdo podle jeho názoru postoupí. Od tipování je tady přeci Deník…

Kenya (1.) – Chlup. bobr (8.)
Favoritem je loňský finalista Kenya. Ta projela základní část s jedinou prohrou. Tým se letos posílil o tři kvalitní hráče a myslí na zrealizování svého zlatého snu. Cesta Chlupatého bobra vyřazovacími boji končila v historii soutěže vždy ve čtvrtfinále. Je však pravda, že nevyzpytatelní „bobři" umí vždy překvapit. Jsou schopni kousnout i ty největší favority… Zvlášť, když se o Kenye už nějaký pátek traduje, že po úspěchu přichází další rok půst. A vloni přeci získala stříbro…
Tip Deníku: 2:0 v sérii

Cepy (2.) – Čuníci (7.)
Sběratelé medailí Cepy, se loni dočkali zlatého hattricku. Základ hráčského kádru je léta stejný, proto z týmu vyzařuje kvalita v sebevědomí ze získaných zkušeností, kterým láme klíčové okamžiky v rozhodujících momentech. Přesně v tom je velká síla tohoto team worku. Čuníci se samozřejmě předem nevzdávají. A myšlenky putují do roku 2012, kdy se jim podařilo zaskočit velkého adepta na titul v semifinálové sérii. Nakonec to skončilo stříbrnou medailí. Od té chvíle ale na zavěšení medaile na krk čekají.
Tip Deníku: 2:0 v sérii

Motor (3.) – Devils (6.)
Tito dva soupeři se v loňském a i v předloňském roce vzácně sešli v bojích o bronzové medaile. V obou případech série skončila vítězstvím pro hráče Motoru. A rovněž letos se jeho postup. Kolektiv je po hubených letech (2011 – 13), čím dál silnější a doplňování soupisky hráči mladších ročníků se začíná vyplácet. Takže ambice týmu určitě sahá k metám nejvyšším. Devils obměnili oproti minulým ročníkům svůj kádr a v základní části chvíli trvalo, než si to sedlo. Ďáblové se třikrát za poslední čtyři roky prokousali do semifinále a jen tak zbraně skládat nebudou.
Tip Deníku: 2:0 v sérii

Břehy (4.) – Rockets (5.)
Dle prognóz nejvyrovnanější dvojice. Každoroční štika ligy a tradiční účastník play off za poslední roky. Břehy, stále marně čeká na prolomení čtvrtfinálové hradby. Povede se jim přepsat tuto neděli svoji historii? Touhu a elán na to stále mají. Rockets prochází generační přestavbou. Tým složený mazáky, kteří pamatují nedávný sběr medailí s dravým mládím, si také může stavět vysoké cíle.
Tip Deníku: 1:2 v sérii

Hokejbalový řád
Sobota
Čtvrtfinále: Cepy – Čuníci (10.00, 12.00, popřípadě 15.00), Kenya – Chlupatej bobr (11.00, 13.00, popř. 16.00). Skupina o 9. až 11. místo: Opatovice – TPS (14.00)
Neděle
Čtvrtfinále: Břehy – Rockets (10.00, 12.00, popř. 15.00), Motor – Devils (11.00, 13.00, popř. 16.00). Skupina o 9. až 12. místo: Fan club – Opatovice (14.00).