SO 15.00: BK JIP Pardubice – BK Děčín (ČEZ Arena).
Oba týmy mají společnou jednu věc. Jejich kádr opustili po minulé sezoně nejlepší hráči. Ten domácí Arnold s Hamptonem, soupeře pak děčínská ikona Pavel Houška.

„Vzhledem  k tomu, že Pavel Houška byl v Děčíně opravdu dlouho a byl ústřední postavou, jeho odchod bude znát. Na druhou stranu nová tvář v týmu Peter Sedmák je hráč, který ho může zastoupit. Rovněž rád útočí, takže až zas takový skok to asi nebude,"  přemítá pardubický křídelník Lukáš Kotas.

Dvě kola a JIP bude mít oba zástupce Ústeckého kraje za sebou. Ve středu vyhrál v jeho metropoli o dva body. Podobný výkon však na Děčín stačit nemůže. Hlavně  mu to  skřípalo v obraně.
„Náš obranný doskok byl katastrofální. Hlavně odstavování. Na druhou stranu to je činnost, která se dá změnit v podstatě ze dne na den. Musíme to mít v hlavě. Stačí si to jen uvědomit a být důsledný," tvrdí Lukáš Kotas.

SO 18.00: Tuři Svitavy –  BK Breda & Weinstein Opava.
Po utkání v Nymburku, kde Tuři zaujali vynikajícím prvním poločasem, ale nakonec prohráli rozdílem 36 bodů, na ně čeká domácí premiéra proti soupeři  z „jiné kategorie".
„V tomto utkání vlastně začíná "naše" liga, co si budeme nalhávat. Bylo by moc dobře, kdyby se nám podařilo zvítězit, ale lehké to nebude, protože Opava posílila a v přípravě měla výborné výsledky," říká trenér Lubomír Růžička.
Svitavský kádr doplnil slovenský pivot Richard Leško. Uspěl na testech a bude připraven zasáhnout do hry.