Odraz doby… Česká nejvyšší basketbalová soutěž můžu vrcholí boji o všechny cenné kovy. A obsazení finále i souboje o třetí místo? Totožné s tím, které nabídl Český pohár. O nejvyšší pocty se střetne Nymburk s Prostějovem a na Pardubice s Opavou zbyla série „jen" o bronz.

Dnes 20.15: BK JIP Pardubice – BK Opava (ČEZ Arena).
Před startem letošního ročníku se s Opavou až tolik nepočítalo. Vždyť v tom loňském vypadla už v předkole play off. Na její lavičku usedl bývalý vynikající hráč Petr Czudek a začaly se dít věci. Zrodil se černý kůň. Báječnou jízdu dokonala ve čtvrtfinále postupem přes  Děčín. Pak logicky nestačila na Nymburk a tak si chce vše vynahradit v bitvách o bronz. Ve Slezsku pojímají sérii jako malé finále. Ostrouhat však nechce ani Beksa.

„Mezi koncem semifinále a začátkem série o třetí místo jsme pozoroval na hráčích velký entuziasmus. Z energie, kterou dávají do tréninků, dedukuji, že frustraci a zklamání z prohrané série s Prostějovem už hráči mají ze svých hlav venku," míní pardubický kouč Dušan Bohunický.

Co se týče bilance, tu mají pardubičtí basketbalisté v letošní sezoně s Opavou kladnou. Z pěti měření sil jich úspěšně zvládli pět.
„Budeme chtít navázat na to, co jsme už dokázali proti tomuto soupeři produkovat. Tím by měla být  hra do vnitřního prostoru, přes naše podkošové hráče. Na obranné polovině musíme být připraveni na to, že všichni hráči opavského týmu jsou nebezpeční při střelbě za tři body. Hrozně důležitá bude naše koncentrace a přístup, protože to nepůjde uhrát jen na zkušenosti. Bude potřeba nechat na hřišti srdce," tuší Bohunický.