V pardubických utkáních měli domácí navrch. A komplikace si nehodlají připustit ani v tom třetím. „Taktiku nemá cenu měnit. Budeme agresivně bránit, jako jsme to dělali doteď. S tím souvisí rychlý přechod do útoku, z čehož plynou jednoduché koše. Musíme vyhrát, protože do Svitav už se nám fakt nechce. Nechci to nějak konkrétně rozebírat, ale všichni z Pardubic co tam byli, ví o čem mluvím," pravil trochu tajemně pardubický křídelník David Škranc.

BK JIP PARDUBICEversus
DEKSTONE TUŘI SVITAVY5. čtvrtfinále
hraje se v sobotu v 15.45 hodin 

Právě on byl ve čtvrtém utkání bílým trumfem v „černém" rukávu trenéra Levella Sanderse. V tom předchozím totiž svitavským borcům stačilo odříznout od hry hráče tmavé pleti. Lamb Autrey ani Dominez Burnett si v pondělí neškrtli. Nový hrdina v pardubickém dresu vysázel za první poločas třináct bodů. Z toho sedm z prvních devíti, čímž zásadní měrou pomohl svému týmu k rychlému vedení 16:0.
„Museli jsme začít jinak než v prvním svitavském zápase. Na vydařený vstup jsme kladli velký důraz, protože dva dny před tím nás dost zaskočila tamní atmosféra. Už jsme nehodlali připustit, aby se hned od začátku dostali diváci do varu," podotkl mladý hráč.

Jedno varování ale Tuři favoritu poslali. Vyhrabali se málem z jámy, která byla hluboká 21 metrů. Ty poslední dva už nezvládli a Beksa je skopla dolů. „V poslední čtvrtině jsme přestali hrát tak rychle dopředu jako v v prvním poločase. Přecházeli jsme střely. Naštěstí koncovku jsme zvládli bravurně. Podobného scénáře se ale musíme dnes vyvarovat," uvedl David Škranc.

Tuři mají jedinou možnost, jak vrátit čtvrtfinále do své haly. Musí vyhrát. Není to neřešitelný úkol, což ve třetím utkání série dokázali. V první řadě je ale třeba dát si pozor na nástup do zápasu, jelikož hrabat se ze stavu 0:16, jako tomu bylo minule, to je nesmírně složité. „Ve středu nám začátek utekl, nebyli jsme schopni dát koš, byla tam spousta ztrát. Byla to škoda, protože nás potom stálo hodně sil vrátit se do utkání," vrátil se ke třetí prohře svého týmu svitavský křídelník Tomáš Teplý.

Tuři přesto postupně našli recept na pardubickou hru a vývoj duelu tak moc zdramatizovali, až ho málem otočili. „Přidali jsme na agresivitě, začali hrát více zónu, soupeř se moc netrefoval. Nám střelba z dálky také příliš nepadala, ale vyšlo pár rychlých protiútoků," připomněl Teplý úspěšné středeční recepty. K nim se přidala úžasná kulisa. „V takové atmosféře jsme prostě museli makat do konce a s utkáním něco udělat," dodal.

Je zřejmé, že v přípravě na pátou bitvu bude znít ve svitavské šatně opakovaně a velice důrazně: Pozor na úvodní minuty! „Začátek musíme chytit lépe. Pokusíme se o to, aby Pardubice znervózněly. Čím déle vydržíme hrát vyrovnanou partii, tím větší šanci budeme mít. Dáme do toho všechno," slibuje Tomáš Teplý.

Z utkání 11. kola baráže o hokejovou extraligu ČEZ Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice v českobudějovické Budvar Aréně.
Dynamo žije! Hokejisté Pardubic zvládli duel na ledě Motoru