3. zápas: Kotlářka Praha Pasos Pardubice 3:4.

Start do utkání lépe zvládla Kotlářka. Nejprve v první směně využila chybu Koženého a následně po nechyceném nadhozu se ujala vedení. Ve čtvrté směně pražský tým přidal druhý bod po zvládnuté kombinaci dlouhých odpalů a „ulejvek“. Pasos nasadili k dokonalému obratu v šesté směně. Po odpalech Fibigera, Procházky a Šimona nejprve srovnali na 2:2. Následně po ne zcela povedených hitech Jehličky a Laboše otočili na 4:2. V dohrávce utkání pak Pasos inkasovali jediný bod.

4. zápas: Kotlářka Praha Pasos Pardubice 1:3.

Také odvetu začala lépe Kotlářka a ve druhé směně dala první bod. Pardubice hned v následujícím útoku vyrovnaly po riskantním a rychlém běhu zakončeným ukázkovým skluzem na domácí metě v podání Tučka.

Jako klíčová se ukázala pátá směna, kdy nejprve pardubický Cihlář po odpalu obsadil druhou metu. Pak po dvou autech byl nadhozem trefen Pavel Kožený a získal tím první metu. Kotlářka opět střídá nadhazovače a Pavlu Šimonovi dává úmyslnou metu zdarma, což je jedna z taktických variant. Zápas rozhodl odpalem Jehlička. Nadhazovač nedokázal jeho střelu chytit a po vyraženém míči skórovali Cihlář i Kožený.

„Kotlářka byla naprosto vyrovnaným soupeřem. V obou utkáních se rozhodla pro střídání nadhazovačů, což je pro pálkaře soupeře většinou nepříjemné. Kluci to ale v obou případech zvládli na výtečnou. Rozhodla vůle po vítězství,“ má jasno pardubický kouč Tomáš Rambousek. (zz)