V lednu se představí třikrát doma. Dnes je čeká pravděpodobně nejtěžší šichta, když hostí lídra skupiny O i největšího favorita postupu z Francie.

Dnes 18.00: BK JIP Pardubice – Pau Lacq Orthez (Tipsport arena).

Navíc celek ze země galského kohouta má u pardubických hráčů i jejich fandů pěkný vroubek. Beksu totiž spláchl 101:66.

„Já pevně věřím, že budeme hrát mnohem lépe, než v prvním utkání na půdě soupeře a že to pro naše příznivce bude dobrý zápas. Jestli chtějí pardubičtí fanoušci vidět hrát své proti výbornému francouzskému týmu, mají skvělou příležitost," předesílá pardubický trenér Levell Sanders.

A je skutečně, na co nalákat. V silné domácí soutěži okupuje Orthez třetí místo a neprohrává ani v evropském poháru. I když naposledy klopýtl v Kluži.

„Pau disponuje vysokými hráči, jsou silní a hrají hodně fyzicky. Obrovskou sílu mají zejména pod košem, navíc v prvním utkání trefili skoro úplně všechno. Nemůžeme je pod košem nechat hrát jeden na jednoho. Když jejich pivoti budou mít míč v území, které je nejblíže koši, musíme si dobře pomáhat. Vyvinout na ně tlak. Také budeme chtít měnit obranu, protože mají hráče, kteří umějí dobře číst hru, když hrajete jen jednu obranu. Pau má opravdu komplexní tým: střelce, skvělé pivoty pro hru v dolním postavení, výborné rozehrávače. Čeká nás opravdu dobrý celek," těší se Sanders na konfrontaci se špičkovým protivníkem.