Pardubický vinařský půlmaraton, který se už popáté může pyšnit titulem „mistrovsví ČR v půlmaratonu", staruje ve 12 hodin na Smetanově náměstí. Kromě hlavního závodu na 21 097 metrů  bude na programu i několik dalších velkých bitev. Stejně jako v předešlých letech se můžete těšit na Pernštejnskou sedmičku, lidový běh, závody handbikerů či projížďku in-line bruslařů. Letošní novinkou je jízda koloběžek.
Hlavního závodu by se mohlo zúčastnit kolem 1300 běžců.

„Hodně bude záležet na počasí," říká sportovní ředitel mítinku Jan Rydlo.
Byl trochu zklamaný, že se nepodařilo našlapat startovní listinu velkými jmény ze zahraničí, ale i tak čeká vynikající výkony. Vloni v Pardubicích triumfoval  Vít Pavlišta, jenž má letos šanci svůj triumf zopakovat. „Rozhodně patří k největším favoritům. Pokud dorazí Keňan Tanui, tak by měl naše závodníky tahat a pomoci jim, aby závod zvládli do hodiny a šesti minut. Když bude dobré počasí, reálné to je," věří Rydlo. K dalším favoritům by měli patřit Robert Krupička nebo Jiří Bajza.

V kategorii žen dorazí do Pardubic kompletní česká špička. „Sice patří většinou do kategorie veteránek, ale to se nedá nic dělat," usmívá se Rydlo. Podle něho by se o zlato měly rvát Ivana Sekyrová, s Petrou Pastorovou. „Dávám jim největší šance, hned za nimi vidím Petru Kamínkovou."