Pardubice – Praha 2:6 (2:3) Branky: 15. Dušek, 22. D. Čáň – 1. a 58. Mišák, 11. Klír, 14. Halbich, 46. Kraus, 59. Škoda.

Zatímco tým z hlavního města ještě neprohrál, tak Východočeši zůstávají s jedinou výhrou poslední.

„Myslím, že jsme byli důstojný soupeř. Podle vývoje utkání je pro nás výsledek až příliš krutý, na druhou stranu Praha vyhrála naprosto zaslouženě. Její hráči byli důraznější, silnější v osobních soubojích i produktivnější v koncovce," předesílá pardubický kapitán Petr Šmeral.

Praze se povedl nástup a po čtrnácti minutách vedla už o tři branky. Nicméně do poločasu domácí celek snížil na rozdíl jediné trefy.

Skóre otevřel už v prvním minutě Mišák, po deseti minutách na něj navázal Klír. Když ve 14. minutě zvýšil Halbich na 3:0 pro svůj tým, s domácími to začínalo býti vážné. Do písku však hlavy nestrčili a odpovědi Duška i D. Čáně jim daly naději do druhé půle. Odpor domácího celku zlomil ve 46. minutě. Poslední dva zásahy přidala Praha až v posledních třech minutách.

„Prohrávali jsme 0:3 a vypadalo to na debakl. Nicméně jsme se zvedli a do poločasu jsme snížili, což pro nás bylo chvályhodné. Jenže na obrat bychom museli vytěžit z minima maximum. To se nám však nepodařilo . Nejprve jsme neproměnili dvě slibné příležitosti, což byl zlom utkání. Po rychlém brejku jsme dostali branku na 2:4. Otevřeli jsme hru a pak jsme po vlastních chybách a z protiútoku obdrželi další dva góly," shrnul vývoj zkušený Šmeral.

Pardubice čekají na body od prvního kola, kdy doma porazily Brno. V neděli (14.00) uzavřou podzimní část znovu Na Hůrkách, se druhým Mostem.

„Svým způsobem jsou naše výsledky zklamání. Tým je ovšem mladý, malý fotbal se teprve učí. Každý takový těžký zápas bude pro kluky zkušenost. Jsem přesvědčený, že čím víc jich v lize odehrajeme, tím se budeme učit. A naše výkonnost se zvedne," doufá Petr Šmeral.