Mistrovská kocovina… Stav, kterému se chce každý trenér za každou cenu vyhnout. Nejinak tomu je u kouče pardubických hokejbalistů. JIŘÍ MAŠÍK zatím počítá v letní přípravě jenom prohry. Na druhou stranu je určitě lepší vystřízlivět ze zlata už v testovacím období.

Máte za sebou první přípravné zápasy. Jak jste byl spokojený s předváděnou hrou?
Odehráli jsme čtyři utkání, ve kterých jsme vyzkoušeli dvacet hráčů do pole a tři brankáře. Ani s jedním zápasem nejsme spokojeni. Prohráli jsme dvakrát s Hradcem a jednou s Letohradem. S ním jsme také remizovali. O výsledek prioritně nešlo, ale naše hra byla neurovnaná, nekompaktní. Dělali jsme hodně chyb v obraně a nebyli jsme produktivní v útoku. Když to shrnu, přípravné zápasy se nám vůbec nevydařily. Nicméně nedělám z toho vědu. Musíme si z toho vzít ponaučení.

Na čem je tedy nutné hlavně se zaměřit ve zbývajících trénincích před blížícím se startem CCM Extraligy?
Určitě se musíme zaměřit na obranou činnost a důraz v zakončení. Samozřejmě budeme pracovat na souhře jednotlivých pětek, protože jsme na hřišti teprve tři týdny. Navíc zapracováváme do týmu nové hráče.

V minulé sezoně jste vyhráli co šlo. Extraligový titul, Český pohár. Máte recept na to jak předejít uspokojení?
Byl to náš první titul a já věřím že budeme znovu hladoví po úspěchu. Na hráčích je už z letní přípravy vidět chuť na sobě pracovat. Hodně nám v tomhle pomáhají starší kluci, kteří jdou příkladem.

Měnil jste po dlouhé sezoně zajeté schéma letní přípravy?
Po loňské dlouhé sezóně jsme dali hráčům měsíc volno a začátek letní přípravy jsme o něco posunuli. Jinak se odvíjela standardně. Čtyři týdny jsme nabírali fyzickou kondici a pak jsme přešli na hřiště.

Jaká je podoba mistrovského kádru a jak jste spokojený s novými tvářemi z loňského staršího dorostu?
Kádr je zatím stále širší. Momentálně čítá sedmadvacet hráčů do pole a čtyři gólmany. Jinak s přípravou ještě nezačali P. Kubeš, R. Mašík a Pecina. Vrátil se F. Forstl. Co se týče hráčů, kteří přešli ze staršího dorostu, tak zatím pracují dobře. Ale přeci jen si musí zvyknout na vyšší tempo v kategorii dospělých.