7. KOLO NADSTAVBY, SKUPINA A1:
BK JIP Pardubice vs. BC Geosan Kolín 75:78 (24:20, 16:22, 20:16, 15:20).
Body: Burnett 24, Švrdlík 13, Kohout 11, Škranc 9, Autrey 7, Pandula 5, Wall 4, Nečas 2 - Skinner 18, Kerr 15, Hunt 12, Vocetka 11, Dixon 9, Machač 6, Číž 5, Horák 2. Hráč utkání: Lee Skinner. Diváků: 1190

Porazili doma Nymburk, ovšem na horší celek ze středočeské oblasti už recept nenašli. Nutno, podotknout, že pardubičtí basketbalisté už mají jisté druhé místo před vstupem do vyřazovacích bojů. A ještě jedna věc: Kolín tahal pře utkáním na "hrbu" deset proher v řadě.

Celé utkání se vyznačovalo velkou vyrovnaností. Ani jeden z celků se nevypracoval dvojciferný rozdíl. O první domácí prohře Pardubic se tak rozhodovalo až v závěrečné čtvrtině. Proč? Protože od 35. do 40. minuty Beksa proměnila pouze dvě ze sedmi střel z pole.

Hlasy po utkání:
Levell Sanders (trenér BK JIP Pardubice):
"Gratuluji Kolínu k dnešnímu vítězství. Myslím si, že si dnes zasloužil vyhrát, protože hrál lépe než my. Jak už jsme slyšeli od jejich trenéra, dělali všechno, co potřebovali udělat. Zastavili naše skórování z rychlých protiútoků a útočný doskok. Snažil jsem se apelovat na tým, abychom se rychleji rozbíhali a skórovali častěji z protiútoků, ale to se nepodařilo, Kolín velice dobře zpomaloval hru. Také měnili obranu a nám se moc nedařilo to číst. Častokrát jsme měnili to, co budeme hrát a trošku to dělalo náš útok statickým. Jedna z hlavních věcí ale opravdu bylo to, že se nám nedařilo skórovat tolik bodů z protiútoků, rozhodně ne tolik, na kolik jsme doma zvyklí, a také jsme netrefovali spoustu otevřených střel. Většinou v domácích zápasech dáváme více než 80 bodů, často se dostáváme přes 90, ale tahle útočná produkce nám dnes chyběla. Říkali, že měli štěstí, ale já si nemyslím, že měli štěstí - prostě hráli dost dobře na to, aby nás porazili."

Ondřej Kohout (hráč BK JIP Pardubice):
"Jak už tu padlo, hlavní důvod porážky je, že jsme se nedokázali dostat do naší rychlé hry. Nemyslím si, že to bylo až tak dobrou obranou Kolína, ale hlavně tím, že trefovali své střely a my jsme neměli co doskakovat a jak se dostat do rychlého protiútoků. Tím nás ze začátku dost zabrzdili a my jsme se do té naší rychlé hry nedokázali dostat. Je to naše první domácí porážka a mrzí nás o to víc, že jsme hráli pod naše možnosti."

Predrag Benáček (trenér BC Geosan Kolín):
"Máme z vítězství v Pardubicích radost. Už dlouho jsme tady nevyhráli, vlastně obecně jsme už dlouho nevyhráli (pousmál se). Dneska jsme to zlomili a všichni máme opravdu radost. Nebylo to vůbec jednoduché, hráli jsme bez Bakiče a prakticky bez Ládi Horáka, proto je naše vítězství ještě cennější. Soustředili jsme se hlavně na 2+1 věci: první byl útočný doskok soupeře, což jsme nedokázali - Pardubice měly 17 útočných doskoků. Pak jsme chtěli ubránit rychlý protiútok domácích a myslím, že to jsme splnili, nedostávali jsme tolik lehkých bodů buď po ztracených míčích, nebo po dobré obraně Pardubic. A to +1, co jsem říkal, bylo, že jsme se soustředili hlavně na Walla, protože kdykoliv jsme prohráli s Pardubicemi, on byl jedním z nejlepších hráčů, dával nám hodně bodů. Dneska Lee Skinner odvedl obrovskou práci v obraně Walla, který nedal za první poločas ani bod a nechytl se ani ve druhém poločase. Když se k tomu přidalo, že svůj nejlepší zápas neodehrál ani Pandula, který vždycky Kolín zlobí, ať hraje za kterýkoliv tým, tak se nám otevřela obrovská šance, abychom vyhráli. My jsme toho využili a na konci šťastně zvítězili. Pardubice měly poslední střelu a nedaly, ale já osobně si myslím, že jsme si trochu štěstí zasloužili."

Pavel Harčár (hráč BC Geosan Kolín a bývalý Pardubák):
"Chtěl bych zdůraznit, že jsme sice nesplnili první úkol - eliminovat útočný doskok Pardubic -, ale na druhou stranu konečně bylo na naší straně štěstí, které jsme už potřebovali. Měli jsme šňůru deseti porážek v řadě a snad jsme si ho zasloužili… Podařilo se nám zastavit pardubický protiútok a řekněme, že na konci jsme měli více štěstí."