Čeští futsalisté vedli 1:0, ale Argentina dokázala do přestávky vyrovnat. Ve druhé půli však Češi odskočili na rozdíl tří branek a tento náskok už si pohlídali a vyhráli senzačně 3:1. Dvakrát se mezi střelce zapsal David Drozd a jednou Michal Holý.

„Myslím, že jsme zápas odehráli ve slušném tempu a byli jsme o trochu lepší než soupeř, když sečtu brankové příležitosti. Zaslouženě jsme vyhráli. Kluci zápas odmakali od první do poslední minuty, což je na této úrovni vždy klíčem k úspěchu. Doufám, že si tento přístup přeneseme i do dalších utkání," těšilo trenéra českého týmu Davida Friče.

Trenér akademického národního týmu vyzdvihl výkon brankáře: „Klíčem k úspěchu byl spolehlivý výkon Martina Mareše v brance, který odchytal velmi dobré utkání. Výkon byl velmi týmový, takže bych rád vyzdvihl kolektivní pojetí a pracovitost. Střelecky se prosadil David Drozd, který byl vidět v těch důležitých situacích, a jeho branky utkání rozhodly."

Ve čtvrtfinále narazí český celek na druhý tým skupiny C Thajsko. „Thajsko se zde prezentuje především skvělou defenzivou a rychlým přechodem do útočné fáze. Je to tým, který je velmi dobře připraven po fyzické i taktické stránce. V obou duelech ve skupině své soupeře přehrávali kvalitou (Portugalsko i Francii). Klíčem budou standardní situace na obou stranách. Očekávám vyrovnaný duel, ve kterém bude velmi důležité, kdo vstřelí první branku," uvědomoval si Frič.

Zápas České republiky s Thajskem se hraje v pátek 8. července od 19 hodin našeho času!

Česká republika vs. Argentina 3:1 (1:1)
Branky ČR: D. Drozd 2, Holý.
Sestava ČR: Mareš (Konečný) - Slováček, Holý, Vnuk, Křemen (Ovčačík) - Jošt, Štrajt, P. Drozd, D. Drozd - Kubelka, Mažári. Trenér David Frič.

Konečná tabulka skupiny D
1. Česká republika 2-0-0 17:1 6
2. Argentina 1-0-1 5:4 3
3. Nový Zéland 0-0-2 1:18 0

Složení čtvrtfinálových dvojic
Česká republika vs. Thajsko
Rusko vs. Kazachstán
Francie vs. Argentina
Brazílie vs. Německo