Bude sezona těžší než loňská?
Určitě. Česká sledge hokejová liga stále nabývá na kvalitě, což se projevuje i nárůstem nováčků v jednotlivých týmech. Samozřejmě to může být přínos pro Českou reprezentaci.

Obhajujete druhé místo. Co plánujete pro letošek?
Porveme se o možnost znovu si zahrát o zlato. Ale bude to hodně těžké. Kromě Zlína, Varů a nás si hodně brousí zuby posílená Sparta.

Jaká je filozofie Mustangů?
Stále patříme mezi tým s nejpočetnější základnou, která dává příležitost všem druhům postižení a u toho bychom rádi zůstali. U nás není rozdíl jestli jste reprezentant nebo obrnář.

Myslíte tím snad obrnu?
Ano, kluci po obrně patří mezi nejpoctivější pracanty, kteří sice odsedí na ledě většinu zápasů, ale nevynechají jediný trénink. A tak pokud to jde, hrají i oni. Nejde nám o výhry s vysokým skóre, ale o soudržnost. Naše motto zní: Jeden za všechny, všichni za jednoho.

Druhým protikladem je reprezentace, jak si v této otázce stojíte?
I Mustangové mají v národním týmu své zástupce. Dlouholetou oporu reprezentace Pavla Kubeše a pak Pavla Doležala. Ten již třetí sezonu dokazuje, že když na sobě makáte, není ani Paralympiáda ničím nemožným. Další tři kluci jsou v širším kádru. Je ale třeba na sobě zapracovat a brát takovou příležitost vážně…

Mustangové v akciSobota 23. září
SHK Mustangové Auto In Pardubice – HC Sparta Praha (16.00, malá hala).

Neděle 24. září
Mustangové Auto In Pardubice – Motor České Budějovice (11.00, malá hala).