Znovu nepoznali jaký je to pocit, když se probojujete do play off elitní soutěže. I konec roku si určitě představovali jinak. Po domácí prohře 3:8 s Mladou Boleslaví a nezdaru 4:7 v Ostravě klesli na desátou příčku Tipsport Superligy a na výhru čekají už sedm zápasů.

13. kolo: Sokol Pardubice – Technology Florbal Mladá Boleslav 3:8 (0:2, 1:3, 2:3). Branky a asistence domácích: Pakosta (Ďopan), Teichman (Gregor), Němeček (Oubrecht). Sestava domácích: Levínský, Musil – Oubrecht, Janeček, Brychta, Zozulák, Kourek, Junek, Dlesk, Škeřík, Gregor, Bartoš, Pakosta, Ďopan, Němeček, Krigovský, Teichman, Chmelař, Mědílek, Kunt, Štěrba.

Na vánoční speciál proti Mladé Boleslavi dorazila na Dašickou opět skvělá návštěva. Přesně 643 diváků v hale ovšem sledovalo důkaz o tom, proč Středočeši vévodí celé soutěži. V Pardubicích od začátku utkání tahali za delší konec provazu a ve 36. minutě vedla Mladá Boleslav už 5:0. Tento náskok si kontrolovaně udržovala až do konce utkání. I přes pardubickou snahu o zdramatizování zápasu, která ale většinou troskotala na neproduktivitě Sokola. Na konečném výsledku se nejvíce podílel reprezentační útočník Jiří Curney, který zaznamenal čtyři kanadské body.

„Soupeř byl produktivnější ve využívání svých šancí. I když se kluci snažili, nedařilo se nám v koncovce podle představ," okomentoval utkání pardubický trenér Milan Koubek.

14. kolo: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Sokol Pardubice 7:4 (2:1, 4:1, 1:2). Branky a asistence hostů: Janeček (Pakosta), Teichman (Zozulák), Gregor (Ďopan), Pakosta (Teichman). Sestava hostů: Levínský, Víšek – Oubrecht, Janeček, Brychta, Zozulák, Kourek, Junek, Dlesk, Gregor, Bartoš, Pakosta, Ďopan, Němeček, Krigovský, Teichman, Chmelař, Mědílek, Kunt.

O šest bodů. Sokol nezvládl důležitý souboj na půdě ostravského FBC. Proti stejnému soupeři si sice připsali Východočeši v říjnu první výhru sezony, odveta se však nesla v odlišném duchu. První třetina nabídla vyrovnaný florbal a šance na obou stranách, úspěšnější v jejich proměňování byli ovšem domácí, kteří vyhráli úvodní část 2:1. Hned v prvním střídání prostřední periody vyrovnal Ivo Teichman a vypadalo to, že se oba soupeři budou přetahovat o výhru až do konce zápasu. Opak byl ale pravdou a florbalisté Ostravy rozhodli o osudu utkání čtyřmi brankami v rozmezí od 25. do 38. minuty. Svěřenci trenérů Milana Koubka a Ondřeje Vichra se v závěrečné třetině nedostali blíž než na rozdíl dvou branek a nakonec si z Ostravy odvezli prohru 4:7.
„Jednalo se o poměrně vyrovnané utkání, které rozhodla větší efektivita soupeře," lakonicky poznamenal Milan Koubek.

Po sérii sedmi proher v řadě tak Sokol spadl na desáté místo Tipsport Superligy a na pozice zaručující postup do play off nyní ztrácí šest bodů.
První utkání v novém roce čeká Sokol 9. ledna, kdy se v televizním utkání na domácí palubovce střetne s posledním, ale stejně jedenáctibodovým Libercem.