Počítat do výsledku pouze tři čtvrtiny, tak by pardubičtí basketbalisté dosáhli ve Fuenlabradě senzačního vítězství… V pátém utkání osmifinálové skupiny totiž favorita proháněli. Nakonec ale prohráli 70:85.

O jejich prohře rozhodl druhý kvartál. Přitom do něj vstupovali s vedením 20:17 a v jeho úvodu získali další šňůru, tentokrát 5:0.
„Do utkání jsme vstoupili velmi koncentrovaně. Prvních sedm minut jsme byli hodně soustředění. Přestože jsme v závěru první čtvrtiny dovolili domácím dva tři lehčí koše, vstup do utkání se nám povedl,“ má jasno pardubický kouč Jan Slowiak.

Jenže španělská liga to je nejlepší soutěž v Evropě. Ačkoliv Fuenlabrada je ve společnosti Madridu či Barcelony stále ještě „poddaným“, kvalitu má značnou. Vyvinula na hosty maximální tlak a do poločasu zahrála sérii 32:11.

„Domácím střelcům jsme dovolili až příliš mnoho volných pozic v přechodové fázi. Z toho následovalo několik přesných tříbodových pokusů. V obraně jsme byli vždy o chvíli později, než bychom měli, a kvůli tomu jsme i ztratili sebevědomí z úvodu,“ vysvětluje pardubický trenér.
Jeho svěřenci se snažili o zajímavou zápletku. V jednu chvíli sice ztráceli devatenáct bodů, ale vrátili se na dostřel.

„Druhou půli jsme odbojovali. Měli jsme šanci dostat se i na pětibodový rozdíl, ovšem dvě nadějné střely nám vyklouzly z obroučky. Fuenlabrada se chytla útočným doskokem a košem, a pak už bylo hodně těžké domácí zastavit,“ přiznává Jan Slowiak.