Ten by snad dal koš i se zlomenou rukou… Pardubický bard Levell Sanders sundal několik hodin před utkáním s Kolínem sádru a v závěru dramatického střetu vzal veškerou zodpovědnost na sebe. Svitavští basketbalisté měli v tomto týdnu volno, do Nymburka pojedou až v novém roce. Do bojů se zapojí opět o víkendu, kdy je čeká další velmi těžký soupeř.

18. kolo: BK JIP Pardubice – Geosan Kolín 66:64.
Beksa se vrátila do domácího prostředí po osmnácti dnech a třech prohrách za sebou. Na její marodce zůstali kapitán Kotas i tři podkošoví hráči: Pospíšil, Kohout a Šoukal. A také proto se jasný favorit s předposledním týmem tabulky natrápil až běda.

„V sestavě, ve které momentálně nastupujeme, jsme chtěli hrát hodně aktivně směrem na útočnou polovinu. Tím, že se hosté dostali do hry ve vnitřním prostoru a my jsme nedokázali v úvodu pokrýt několik situací, nutili jsme se do postupného útoku. Ten nás držel v zápase. Dokázali jsme využít jednoduchých clon, hráli jsme dobře pick and roll a to nám přinášelo úspěch," podotkl pardubický kouč Dušan Bohunický.

Po první půli vedli domácí o čtyři body a přestože se v utkání objevily náznaky definitivního zlomu, Kolín kousal až do samotného závěru. Tři minuty před koncem šel do konce do vedení. Jenže pak se v klíčových chvílích prokázal význam Levella Sanderse. Nejprve u půlící čáry lišácky obral o míč Ličartovského a snadno skóroval. No a vzápětí střelou ze střední vzdálenosti definitivně rozhodl.

„Ve druhé půli jsme se extrémně trápili na útočné polovině. Myslím si, že kdybychom dokázali proměnit otevřené pozice, které jsme měli dát, tak by zápas měl úplně jiný charakter. Nicméně tohoto vítězství si hrozně moc cením. Zrodilo se totiž v období, kdy se potýkáme se zraněními. Celkově práce na tréninku je nyní o hodně náročnější. Navíc hráči nenastupují na svých pozicích, na kterých by měli. Velice si vážím také toho, že jsme dokázali uhrát 64 bodů z pohledu obrany," konstatoval potěšeně trenér Dušan Bohunický.

V příštím utkání se představí jeho svěřenci v neděli od 17 hodin v Ústí nad Labem.

Sobota 18.00: BK Opava – Qanto Tuři Svitavy.
Zápas v Prostějově, byť nakonec smolně prohraný, ukázal Turům cestu, jakou se musí ubírat, mají-li pomýšlet na úspěch proti soupeřům z horní poloviny tabulky. Jeden takový je čeká i na opavské palubovce. „V Prostějově jsme nedovolili favoritovi ani jeden lehký koš. Pokud dokážeme v Opavě takový výkon zopakovat, nebudeme bez šance," věří manažer klubu Pavel Špaček.