Dnes 17.00: BK JIP Pardubice – Sluneta Ústí nad Labem (hala Dašická).  

Beksa si chce spravit chuť po první prohře v soutěži, kterou utrpěla v pondělí na palubovce mistra. Naopak hosty posílila výhra nad Kolínem. Podle odborníků má Sluneta nejsilnější družstvo za několik posledních sezon.

„Sledoval jsem zápasy Ústí proti Prostějovu a Kolínu. Patří mezi týmy, které chtějí hrát hodně rychle, když má třeba na pozici čtyři Pecku nebo Šmída a na pětce Abercrombieho. Doskočí míč a hodně rychle jdou dopředu. Disponují dobrým týmem a když jim dovolíme hrát jejich hru, můžeme mít problém. Důležitá bude naše přechodová fáze do obrany. Zároveň se chceme prezentovat naším stylem. Tedy agresivní hrou, konstantním tlakem na míč. To je ale způsob, kterým chceme hrát každý zápas," podotýká pardubický kouč Levell Sanders.

Brno – Svitavy 79:76

Třetí porážka v sezoně, a to na brněnské palubovce, byla ze všech dosavadních nejvíce zbytečná. Vždyť Tuři vyhráli tři ze čtyř čtvrtin, ale nebylo jim to nic platné, protože to jediné ztracené období je stálo zápas. „Náš tým propadl ve druhé čtvrtině, kde jsme utkání jasně ztratili, když jsme špatnou obranou dovolili soupeři, aby nám odskočil na dvouciferný rozdíl," uvedl trenér Stanislav Petr.

Jeho svěřenci sice tentokrát eliminovali nadměrný počet ztrát (jen 12), potíže však měli na doskoku a ani úspěšnost střelby nebyla na potřebných číslech. Přesto hosté úspěšně stahovali patnáctibodové manko a dostali duel do napínavé koncovky v poslední minutě. V ní se nejprve přiblížili na jediný bod (77:76), následně získali míč a šli do útoku, jenomže o něj zase přišli, museli faulovat a brněnský Zachrla proměnil obě šestky. Tuři potom ještě vypustili na koš soupeře dvě potenciálně vyrovnávací trojky, ty však svůj cíl nenašly. „Koncovka mě hodně mrzí. Bylo to o bod a my doskočili míč. Jenže jsme toho nevyužili, naopak trestné hody domácích nás srazily," litoval kouč Petr.

Nic naplat, na porážku je třeba zapomenout, protože v sobotu čeká na Svitavy další utkání. Od 17 hodin hostí Jindřichův Hradec a to je klání, v němž se od nich nic jiného než výhra nečeká.