„Ani s jedním to nebylo těžké, protože jsou to dobří koně," porovnal Faltejsek v televizním rozhovoru Orphee des Blins, s kterou vyhrál v letech 2012 až 2014, a hnědáka Charme Looka. „Oba jsou si typologicky podobní a mně takoví koně sedí," doplnil.

Zatímco v sedle Orphee des Blins seděl třiatřicetiletý Faltejsek i v jiných dostizích, na devítiletého Charme Looka se dostal před Velkou pardubickou na poslední chvíli. Jet na něm měla Barbora Málková, ale zlomila si obratel, proto byl osloven.

Závod si v sedle koně stáje Orling užil. „Sice jsem ho v podstatě ani neznal, ale jel skvěle a já se jen vezl," řekl žokej. Před startem dostal jednoduchou radu: „Nech ho dělat jeho práci a dělej si svoji. On si dělal všechno sám. Skoky si do velké míry řešil sám a na mně bylo mu jenom usměrnit cestu a tempo," řekl Faltejsek.

Drobné zaváhání přišlo na proutěnce. Na třetí překážce před cílem Charme Look lehce škobrtl. „Nevycházel mu krok, tak jsem chtěl, abych si přidupl. On ale radši skáče z dálky, takže jsem ho trošku spletl," komentoval Faltejsek malý problém. Po něm už ale spolu bezpečně zamířili k výhře. „Ve finiši mu to nevadilo," řekl.

Hned na startu skončil favorit Rabbit Well, který na trať ani nevyrazil, a po Taxisu odpadl další z konkurentů Nikas, v jehož sedle se neudržel Marek Stromský. „Vůbec jsme to nevěděl. Díval jsem se jenom dopředu, dozadu to nejde," řekl Faltejsek, který v červnu odešel z Francie zpět k trenérovi Georgi Charltonovi na Britské ostrovy.

V den závodu jel Faltejsek před Velkou pardubickou další čtyři dostihy. Ten poslední absolvoval necelé dvě hodiny před začátkem slavné steeplechase, proto si šel odpočinout. „Půl hodiny před startem jsem ještě spal a dobře si odpočinul," řekl s úsměvem a dodal: „A teď po dostihu to musím celé strávit a třeba mi teprve dojde, co jsme dokázali."