V souboji se Skalicí, vedoucím týmem druhé slovenské ligy, se gólově prosadil nový záložník Jan Vodháněl.

„První poločas jsme měli více šancí, po přestávce už to bylo spíše naopak. Jsem rád, že jsme takové utkání odehráli. Bylo hodně agresivní a někteří kluci viděli, že musí v soubojích přidat," poznamenal pardubický trenér Jiří Krejčí.

Dvě nové tváře vyztužily pardubickou obranu. Zleva hrál testovaný Richard Čiernik a na stoperu pak Jiří Piroch z Plzně. Právě on se v první půli objevil ve velké šanci, když trefil hlavou břevno.

„Až na jednu chybičku před inkasovaným gólem se nám Čiernik líbil, výborně svou roli zvládl i Piroch," uvedl trenér Krejčí.

Pardubice, které v utkání ze zdravotních důvodů postrádaly Přibyla a Fouska, otevřely skóre v 54. minutě zásluhou trefy Vodháněla, jenž se dostal k odraženému míči po střele Řezníčka. Za dvě minuty ovšem bylo vyrovnáno, když se po souboji Pospíšila s protihráčem odrazil míč za záda brankáře Knoblocha.

Skalica – Pardubice 1:1
Fakta – branky: 56. vlastní (Pospíšil) – 54. Vodháněl. Rozhodčí: Marek – Arnošt, Hájek.
MFK Skalica: Fišan – Szöcs, Švrček, Ulrich, Šebesta, Hlavatovič, Mizerák, Milunovič, Majerník, Pankaričan, Hruška.
FK Pardubice: Knobloch – Pospíšil, Piroch, Šejvl, Čiernik – Kudrna – Kayamba, Řezníček, Jeřábek, Ladra – Petráň. Střídali: Huf, Kovář, Fusek, Prokopec, Jedlička, Vodháněl. Trenéři: Krejčí a Míchal.