Zřejmě ten nejdůležitější uvidí dnes příznivci motorismu na svítkovském oválu. Tady se totiž o přímý postup do finále letošního ročníku střetnou domácí jezdci s týmem takzvané „trojkoalice". Tedy týmu, který složily a přihlásily do nejvyšší soutěže kluby z Divišova a Plzně ve spolupráci s Františkem Liebezeitem a jeho firmou.

Pokud bude domácí tým úspěšnější stane se jistým účastníkem finálového souboje. Jeho soupeř má před sebou ještě dva závody. K postupu do finále musí dnes bezpodmínečně vyhrát, ale pokud nevybojuje takzvaný bonus (nevyhraje o patnáct bodů), čeká ho ještě povinnost porazit ve svém závěrečném závodě celek ze Slaného.

Domácí nebudou mít k dispozici ani jednu ze svých tradičních opor. Jak Rune Holta tak i Ben Barker mají své povinnosti ve švédské respektive britské lize. Pardubičtí tak řeší možné posílení svého týmu. Chtějí stejně jako v celé soutěži doplnit družstvo jedním zahraničním jezdcem. Jenže netypický středeční termín švédského čtvrtfinále jim značně zkomplikoval situaci. Naproti tomu je zřejmé, že hosté přijedou s vynikajícím Matějem Žagarem a podle posledních informací také s Lotyšem Kjastasem Puodžuksem.

Jedno je jisté. V duelu o mistrovský titul vyzvou pražský Olymp buďto Pardubice nebo Plzeň. Plochodrážní bitva o vše začíná ve Svítkově tradičně v 18 hodin.  (pm)