Pod značkou Sanus centrum provozuje kliniky v Hradci Králové, Pardubicích a Jihlavě. Výši investice fond nesdělil. Roční obrat klinik je okolo 160 milionů korun.

„Sanus kupujeme jako regionálního lídra v oboru asistované reprodukce s velmi dobrou pozicí v ostatních jeho specializacích, který nám umožní expanzi do dalších regionů mimo Prahu a Brno," uvedl Josef Janov, někdejší investiční šéf Penty, který s Babišem fond loni založil.

„Akvizice současně rozšíří portfolio specializací poskytovaných v rámci našeho zdravotnického projektu FutureLife," dodal. Fond a vedení Sanusu prý zajistí, aby všichni klíčoví lékaři a manažeři setrvali na svých pozicích.

Sanus vznikl v roce 1995. Nyní provozuje kliniku v Hradci Králové, která se kromě asistované reprodukce specializuje na estetickou chirurgii, gynekologii a urologii, a dvě detašovaná centra asistované reprodukce v Pardubicích a Jihlavě.

Fond disponuje asi pěti miliardami korun a plánuje pod značkou FutureLife zastřešit holding zdravotnických zařízení v Česku a na Slovensku. Již koupil pražskou kliniku ISCARE I.V.F. a firmy Reprofit International a GynCentrum, které provozují kliniky gynekologie a reprodukční medicíny.