„Je to krásný pocit. Toto ocenění bereme jako poděkování za to, co děláme a o co se dlouhodobě snažíme. Nechceme být pouze klasickou hospůdkou, kde by host popil, pojedl, zaplatil a odešel. Chceme, aby měl vždy důvod se vracet, přijít k nám znovu na návštěvu,“ vysvětlil provozovatel Restaurace Zámek Choltice Josef Raba, který se do těchto prostor neustále vrací podle svých slov skoro jako boomerang.

„Začínal jsem zde v roce 1995. To jsem tu byl poprvé na brigádě, tehdy ještě jako mladý učedník. Pak jsem se sem znovu vrátil v letech 1999 až 2000 jako vyučený kuchař. V roce 2005 jsem zde působil jako provozní. O čtyři roky později jsme tady začali plánovat vizi propojit choltický zámek s restaurací, hudebním klubem a cyklokempem. Na jaře roku 2010 jsme otevřeli,“ vrátil se do minulosti Josef Raba.

„Nyní fungujeme jako multifunkční areál, kde se mohou konat různé akce. Snažíme se zámek oživit a uvádět ho do co nejširšího povědomí lidí,“ řekl provozovatel choltické restaurace.

„Na stavu zámku, který je na první pohled v neudržovaném stavu, se podepsal minulý režim i vleklé soudní spory. Zasazení restaurace do zámeckého prostředí nám ale určitě pomáhá. Navíc se zde setkávají cyklostezky, a to jak z rovinek, tak kopců,“ sdělil Josef Raba, podle něhož má zámek osobité genius loci.

To dobře vědí i místní štamgasti, které si provozovatel doslova hýčká. „Kromě toho, že u nás mají půllitr se svým jménem, jsme pro ně připravili věrnostní program. Ten je možný uplatnit na rodinné oslavy, svatby i další akce. Karty jsou navíc přenosné, takže jejich majitelé je mohou klidně půjčit svým přátelům,“ doplnil Josef Raba.

A co hosty do zámecké restaurace kromě příjemné atmosféry láká? „Doslova vyhlášený je náš tatarák z čerstvých, prvotřídních surovin. Oblíbené je i naše speciálně podávané medové žebírko. Velmi si zakládáme též na kvalitě piva,“ nechal se slyšet provozovatel zámecké restaurace v Cholticích.

Ta na oslavu vítězství v čtenářské anketě Pardubického deníku přichystala na sobotu 24. září velký raut. Odehraje se v prostorách restaurace i music clubu. „Je to naše poděkování za to, že jsme se stali Hospůdkou roku Pardubického deníku,“ uzavřel rozhovor pro náš list Josef Raba.

Čtenářka: Své oblíbené hospůdce jsem hlas poslat chtěla

„Líbí se mi atmosféra hospůdky, jsem spokojená s její nabídkou i partou lidí, která se tady schází. Navíc je v báječném místě.“

Choltice Restauraci Zámek Choltice dopomohla k prestižnímu ocenění Hospůdka roku čtenářů Pardubického deníku pro rok 2011 také Hana Kubelková. Jak? Hlasovala pro ni v čtenářské anketě.

Navíc se na ni také usmálo štěstí, že za tento svůj tip získala z rukou šéfredaktora Pardubického deníku Tomáše Dvořáka i stylovou odměnu karton piva Rychtář.

„Bylo to celé jedna velká náhoda. Přiznám se, že sama se příliš do nějakých soutěží nebo anket nehrnu, ale tato mi přišla zajímavá. Tak jsem si řekla, že své oblíbené hospůdce bych hlas poslat mohla,“ svěřila se našemu Deníku Hana Kubelková.

„Bydlím kousek odtud. Líbí se mi atmosféra této hospůdky. Jsem spokojená s její nabídkou i partou lidí, která se tady schází. A navíc je v báječném místě, blízko zámku a nádherné přírody,“ pokračovala šťastná výherkyně.

Ta navíc může srovnávat. Má za sebou pracovní zkušenosti i z jiných hospod. „Na práci servírky je hezké, že se člověk potká se spoustou zajímavých lidí. Ale není to zaměstnání pro každého,“ dodala Hana Kubelková.