A co svým návštěvníkům tato unikátní výstava nabídne?

„Firmy zde prezentují své výrobky a zájemcům také poradí a poskytnou důležité informace. Přítomným se představí například výrobci stavebních materiálů a ekologických prvků, dodavatelé stavebních hmot či úsporných způsobů vytápění, firmy zabývající se realizací staveb a další," přiblížil program výstavy Josef Kašpar, zástupce firmy KJ výstavnictví, jež výstavu pořádá.

V programu nechybí ani takzvaná prospektová služba. Pomocí odborných letáků se návštěvníci mohou seznámit s firmami, které zde nemají své výstavní expozice.
Letošního ročníku se účastní téměř dvě stě firem, za což si pořadatelé mohou gratulovat.

„V minulých letech nebyla situace nejlepší, naplnit tento velký prostor vystavovateli a shromáždit na jednom místě takovou spoustu informací, je něco neskutečného," podotkl s obdivem Roman Sodomka, ředitel Krajské hospodářské komory Pardubického kraje.

Víra v lepší sezonu

Na zahájení mezi hosty nechyběl ani Luděk Štěpán, ředitel Pardubického pivovaru, který je dlouhodobým partnerem stavební výstavy. Ten popřál pořadatelům i vystavujícím firmám úspěšný rok: „Doufám, že ta letošní sezona bude lepší než ta loňská, jelikož mezi stavebnictvím a nápojovým průmyslem existuje jistá souvislost. Čím lepší je stavební sezona, tím snáze se samozřejmě staví a více se doplňuje pitný režim."
Za dobu svého trvání výstava vyrostla v největší odbornou stavební výstavu v celých  východních Čechách.

„Loňského ročníku se zúčastnilo na 195 firem. Tento standard se snažíme držet i nadále. Nejlepší tři firmy navíc obdrží čestná uznání za vystavené exponáty a za celkové řešení stánku," sdělil Milan Juklíček ze společnosti KJ výstavnictví.
Výstava v Ideonu potrvá do zítřejší 17. hodiny.