Získat prestižní cenu a zviditelnit se mohou opět i podnikatelé v Pardubickém kraji.
Do podnikatelských soutěží Firma roku 2013 a Živnostník roku 2013 se mohou přihlásit malé a střední firmy a živnostníci působící v České republice s nejméně dvouletou účetní historií a s obratem do jeden a půl miliardy korun.

Bezplatná účast

„Soutěže jsou vyhlašovány na krajské úrovni ve všech 14 krajích České republiky. Finalisté krajských kol následně postupují do celostátního kola, ze kterého vzejde jeden vítěz v každé kategorii. Ocenění je svým rozsahem ojedinělou záležitostí. Účast v soutěžích je zcela bezplatná, soutěžící nehradí registrační ani jiný poplatek," uvedla za pořadatele soutěže Helena Pirnerová.
V loňském roce se v Pardubickém kraji do soutěží přihlásilo 229 firem a 197 podnikatelů. Titul Firma roku  Pardubického kraje 2012 vybojovala polygrafická společnost H. R. G.,  která se orientuje především na výrobu reklamních tiskovin.

Začínal v garáži

Její majitel Petr Lorenc začínal v garáži svého domku s vyřazeným tiskovým strojem. Nyní zaměstnává více než sto zaměstnanců, patří mu budova v průmyslové zóně a rád by založil muzeum. Mezi živnostníky zvítězila v kraji Hana Maria Tomášková, která se zabývá energetickou aromaterapií.

„Soustředila se na malé obchůdky, terapeuty a zdravotní personál, cestovala po republice a získala tak více než 150 obchodních míst. Má internetový obchod a rovněž kamenné obchody v Bratislavě a Pardubicích. Jejím plánem do budoucna je provonět metro v zahraničí. V celorepublikovém žebříčku živnostníků se pak podnikatelka umístila na třetí příčce," sdělila Deníku Helena Pirnerová.