Jsou samozřejmě mezi námi mnozí, kteří rádi poznávají novinky a nebojí se ochutnat i méně známé nápoje. Výborná je třeba horká medovina, ať již s příchutí, nebo bez ní.

Velice chuťově výraznými a lahodnými horkými nápoji jsou punče. Ty se mohou připravovat buď jen z vody a stejnojmenné ingredience, která je k dostání v obchodech.

Nebo si dáme trochu více práce a připravíme nápoj z více surovin.

V pohodlí svého domova si smícháním několika surovin můžete připravit lahodný nápoj pro sebe nebo přátele a prožít v této uspěchané době hezké chvíle.

Zimní pohoda

75 ml šťávy z hroznů vína, 75 ml ananasové šťávy, střik citronové šťávy, 75 ml polosuchého bílého vína, plátek kompotovaného ananasu, lžička cukru.
Hroznovou, ananasovou a citronovou šťávu s bílým vínem zahřejeme v hrnku, ale nevaříme. Plátek ananasu nakrájíme na kousky, vložíme do horké tekutiny a necháme dvě minuty uležet. Za stálého míchání rozpustíme v horké tekutině cukr a s kousky ananasu podáváme v předehřáté sklenici.

Pomerančový punč

100 ml pomerančového džusu, 100 ml polosuchého bílého vína, 20 ml curacao blue, 50 ml vody, lžička cukru, tři hřebíčky, kousek vanilky, plátek pomeranče.

Do porcelánového hrnečku nebo silnostěnné sklenice nalijeme pomerančový džus, bílé víno, likér curacao blue, přidáme hřebíček a vanilku.

Vložíme do mikrovlnné trouby a zahřejeme. Poté dolijeme horkou vodou, přidáme cukr a zamícháme. Ozdobíme plátkem pomeranče.

Tyto voňavé nápoje budou jistě za sychravých večerů velmi chutnat.

Protože však také myslíme na ty, kteří si v teple domova rádi připraví i zajímavý studený nápoj, nabízíme další novinku, moderní nealkoholické jogurtové či kefírové nápoje.

Právě takové připravili pro zájemce o studium a jejich rodiče naši hronovští barmani při říjnové předváděcí akci s ochutnávkami.

Sklidili s nimi velký úspěch, proto již nyní spolu s dalšími studenty připravují další předváděcí akci, která v naší škole proběhne 14. listopadu od 15 do 16 hodin.

Hronovský jahodový drink

100 ml bílého smetanového jogurtu, 30 ml jahodového monin sirupu, 10 ml jahodového topingu, led, na ozdobu kousek ananasu, hroznové víno, jahoda, květ z mandlové hmoty, rostlinná šlehačka.

Do vysoké sklenice na dlouhé nápoje vložíme led a smícháme jej s jogurtem a sirupem.

Ozdobíme šlehačkou, topingem, ovocem a květem z mandlové hmoty.

Předváděcí akce s ochutnávkami pro žáky devátých ročníků a jejich rodiče se konají v Hronově i v pobočce Vrchlabí vždy ve středu 14. 11., 12. 12., 16. 1., 6. 2. (pokaždé v 15 – 16 hodin), ve Vrchlabí navíc i v sobotu 1. 12. a 19. 1. (vždy v 8 – 12 hodin).