Titul PX Firma roku získala tiskárna H.R.G. z Litomyšle, která je nejmoderněji vybavenou tiskárnou střední velikosti v České republice.

V Pardubicích peče i pro Texas

„Porota se na výsledcích jednoznačně shodla. V případě paní Janurové jsme ocenili zejména tradiční výrobu a rodinný charakter firmy. Zachovává řemeslo a v Pardubicích má velice dobrou pověst. Co se týče kategorie Firma roku, přesvědčila nás zejména kvalita výrobků tiskárny H.R.G., která je srovnatelná s tiskárnami v zahraničí. H.R.G. navíc patří v Litomyšli a okolí k velice dobrým zaměstnavatelům,“ hodnotí průběh krajského kola porotkyně Olga Skalková z vydavatelství Economia.

Čerstvá živnostnice roku, Jarmila Janurová – JaJa se výrobou zdobeného medového perníku zabývá již sedmnáct let. Začínala v domě rodičů s kuchyňským robotem a domácí troubou. Dnes má 25 zaměstnanců a na jejím perníku si pochutnávají zákazníci nejenom v Čechách, ale také v Rakousku, Itálii, Francii či v dalekém Texasu. „Je to krásné. Mrzí mě, že jsem se nemohla finále osobně zúčastnit. Právě v těchto chvílích totiž připravujeme ochutnávku našich perníčků na Českém velvyslanectví ve Vídni. Vítězství jsem vůbec nečekala, konkurence byla velká a všichni finalisté jsou výbornými podnikateli,“ komentovala z Vídně vítězství Jarmila Janurová.

Na druhém místě se umístil provozovatel textilního a interiérového ateliéru Jan Svoboda INTERTEX a třetí příčka patří Janu Pohorelci, jenž nabízí opravy vzduchotechnického a klimatizačního zařízení. Zajímavostí je, že všichni tři ocenění živnostníci jsou přímo z Pardubic.

Mezi firmami se nejlépe vedlo tiskárně H.R.G. spol. s r.o. z Litomyšle, která se tak ode dneška může pyšnit titulem Firma roku Pardubického kraje. „Je to úžasné, máme za sebou 15 let tvrdé práce a nedávno jsme hodně investovali, do nové budovy a nového stroje. Firma tím dostala impulz k dalšímu vývoji. Do toho všeho krásně zapadá dnešní titul PX Firma roku, který potvrzuje správnost naší filozofie,“ uvádí Aleš Bečvář, finanční ředitel společnosti H.R.G. Pomyslnou stříbrnou příčku získala společnost Příhoda s.r.o. z Hlinska, která vyrábí textilní rozvody vzduchu. Třetí místo vybojoval internetový obchod s nábytkem a doplňky FORLIVING s.r.o. z Chrudimi.

Porotci vybírali ze 120 subjektů

V Pardubickém kraji se letos do soutěže zaregistrovalo 120 podnikatelských subjektů z různých oborů. Nejlepší firmy a živnostníci každého kraje se utkají o celkové prvenství v celostátním finále 15. 11. ve Slovanském domě v Praze.