VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Rozvoz pizzy: Dle programu v televizi

PARDUBICE -U nás donedávna neznámá služba se prosadila a zájem o rozvoz jídel až do domu pomalu, ale jistě stoupá. O tom, že tento servis je mezi lidmi populární, svědčí i to, že se jím v Pardubicích zabývá hned několik restaurací. Ty kromě nejrozšířenějšího obchodního artiklu – pizzy, rozvážejí i další pochutiny, jako jsou saláty nebo třeba steaky.

3.4.2007
SDÍLEJ:

Pizza je oblíbenou pochoutkou.Foto: REUTERS

„Zájem o rozvážku je veliký. Nedá se přesně říci, kolik objednávek denně přijmeme, odhadl bych to tak někde mezi číslem dvacet a třicet. Člověk ale nikdy neví, záleží taky na spoustě dalších okolností, třeba na tom, jaké je zrovna počasí, jestli je před výplatou anebo po ní, rozhoduje i televizní program,“ říká majitel restaurace Gallera Nenad Petric.

Jeho slova potvrzuje i další kolega z „branže“ Roman Losner, vlastník Pizza–grill restaurantu Garáž: „Zájem je hlavně kolem oběda mezi jedenáctou a jednou hodinou, druhá vlna přichází večer kolem šesti a osmi hodin. Největší nápor máme asi v pátek a sobotu,“ říká.

Jedním z nejdůležitějších faktorů v tomto oboru podnikání je čas. Ten hraje svou roli naprosto nepředvídatelně. „Je skoro pravidlem, že většina lidí volá ve stejnou dobu, například kolem oběda máte zničehonic na stole pět objednávek. V tom případě lidi předem do telefonu upozorňujeme, že jsou v pořadí. Máme jedno auto, proto cestu pro řidiče, který zboží veze, plánujeme tak, aby jednou jízdou stihl navštívit co nejvíce adres,“ prozrazuje Nenad Petric a dodává: „Vyrobit jednu pizzu sice trvá osm minut, ale přednost mají hosté restaurace a samotná jízda přes město zabere někdy i půl hodiny.“

S podobnými problémy se musí vypořádat i v Garáži. „Máme dvě auta, takže zvládáme rozvážet větší množství. Když to počasí dovoluje, využíváme navíc také skútry, které jsou v městském provozu pohyblivější,“ říká Roman Loser.

S dlouhými časy při dojezdu v době dopravních špiček nebo uzavírek, jako byla třeba nedávná rekonstrukce Wonkova mostu, se ale svorně potýkají všichni. A tím problémy nekončí.

„Stalo se mi, že mi jeden zákazník přišel otevřít až po dvaceti minutách, protože byl doslova ,na plech’. Zaplatil mi tou nejzmuchlanější tisícikorunou, co jsem kdy viděl. Pořád ale lepší, že zaplatil, najdou se i tací, kterým se platit nechce. To jsou ale naštěstí jen výjimky,“ dělí se o své zážitky majitel Gallery Nenad Petric.

A co s pizzou, kterou si na udané adrese nikdo nevyzvedne?

„Málokdy se stane, že ji vyhodíme, personál má totiž taky hlad,“ směje se Roman Losner.

3.4.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.

Pardubičky to ženou vysoko. U Borku došla trpělivost s tendenčně řízenými duely

Simeon Karamazov odpovídá on-line na dotazy čtenářů.

ON-LINE: Simeon Karamazov dnes odpovídal na vaše dotazy

Cena povinného ručení plíživě stoupá. Pojišťovny na něm tratí

Povinné ručení by mělo podražit. Důvod je prostý, už delší dobu nevydělává a pojišťovny na něm navíc tratí. Kdo zdražení pocítí nejvíce a kdy k němu vlastně dojde, vysvětluje Zbyněk Kuběj, analytik neživotního pojištění Partners.

Málo střel a chyby: Nehráli jsme tak, jak jsme měli, řekl Tomášek

Pardubice – Na bilanci proti rivalovi z minulé sezony mohli zapomenout. V posledních čtyřech zápasech totiž pardubičtí hokejisté bodovali, vyhráli dvakrát venku. Před úvodním východočeským derby navíc zdolali silný Třinec. Jenže v Hradci bylo vše jinak. Neděla byla pro Dynamo černým dnem, prohrálo 0:6.

Novojičínské podniky dodaly české armádě pět nových cisteren

Česká armáda dnes předá příslušníkům 14. pluku logistické podpory a 4. brigádě rychlého nasazení pět kusů modernizovaných cisternových automobilů CAP-6M1.

Pochutná si... Ladra vyhrál zápas i sázku

Pardubice – U druhého gólu Pardubic do sítě Vlašimi v 11. kole FNL měl situaci ulehčenou, Tomáš Ladra zakončoval do odkryté branky. Gólman Vlašimi Filip Nguyen chtěl míč posunout hlavou na spoluhráče, ale tento záměr mu nevyšel. „Zřejmě to podcenil. Šel jsem tam na blind, naštěstí to vyšlo,“ okomentoval gólovou situaci ofenzivní hráč Ladra.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení