VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Soutěž studentů zachraňuje životy

PARDUBICE - Možná víte, že již třetím rokem pořádá naše škola soutěž o nejsympatičtější a nejšikovnější dívku roku – Miss hotelové školy Hronov.

16.6.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK

Díky spolupráci s Ligou proti rakovině Náchod byl letošní ročník věnován podpoře dvěma spolužákům – Honzovi a Martinovi, statečným bojovníkům s vážným onkologickým onemocněním. V posledním týdnu před konáním akce žáci i pracovníci školy s velkým smutkem přijali zprávu, že Honza bohužel po dvouletém boji nemoci podlehl. Výtěžek akce ve výši 20 000 korun byl poukázán na konto Ligy proti rakovině Náchod. Polovina částky bude na přání Honzových rodičů věnována nadaci Krtek Brno.

Druhá část vytvoří základ fondu s názvem Martin, do kterého Liga proti rakovině přidá i prostředky z Květinového dne.

I vy můžete přispět jakoukoliv částkou na účet 8283470497/0100, v.s. 111.

Mladým mužem hotelové školy Hronov se pro rok 2007 stal Petr Lindr, Miss Hronov je Andrea Šedivá.

Šťastné vítěze jsme požádali o recepty na oblíbené pokrmy.

Hovězí závitky plněné slaninou a pikantním zelným salátem

600 g hovězí roštěné, 200 g slaniny, 2 menší cibule, kysané zelí, červená a zelená paprika,
1 pikantní klobása, 1 kostka hovězího bujonu, 4 polévkové lžíce plnotučné hořčice, olej, pepř, sůl, (ocet, cukr, kmín na dochucení salátu).
Kysané zelí si scedíme (šťávu si ponecháme), přidáme na kostičky nakrájené papriky a klobásu, podle potřeby dochutíme octem, cukrem, solí nebo kmínem. Plátky hovězí roštěné naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny. Doprostřed vložíme přiměřené množství salátu a dobře zabalíme. Na rozehřátém oleji závitky opečeme ze všech stran a poté je vložíme do pekáčku. Do výpeku přidáme trochu odcezené šťávy z kysaného zelí a kostku hovězího bujonu. Dobře provaříme a přelijeme jím závitky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, přiklopíme a asi při 140°C dusíme v troubě doměkka. Nejvhodnější přílohou tohoto pokrmu je bramborový knedlík.


Míchaný jarní salát s vejci, kuřecími nudličkami a hořčicovým dresinkem

300 g kuřecích prsou, 4 rajčata, 3 natvrdo uvařená vejce, hlávkový salát, rukola (můžeme nahradit pampeliškovými listy), jarní cibulka, 3 žloutky, plnotučná hořčice, citronová šťáva, vinný ocet, olej, sůl, pepř.
Z kuřecích prsou si nakrájíme nudličky, které osolíme, opepříme a usmažíme na malém množství oleje. Hořčicový dresink si připravíme vyšleháním žloutků s hořčicí a citronové šťávy, až vznikne pěna, do které za stálého míchání přidáme vinný ocet a olej.
Na připravený talíř pokládáme na větší kusy natrhané saláty, na měsíčky nakrájená rajčata, na čtvrtiny rozkrojená vejce, opečené kuřecí nudličky a celé přelijeme připraveným dresinkem.
Dozdobíme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.

16.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Hokejisté se zapojili do projektu Extraligová NEJ

Ilustrační foto

Opilec v cukrárně nebyl hlídce neznámou postavou

Tradiční sezemická pouť opět nabídne závody přes lávku

Sezemice – Sobota i neděle bude v Sezemicích patřit Tradiční sezemické pouti. V sobotu program odstartuje ve 20 hodin pouťovou zábavou, to v neděli bude v Sezemicích živo od rána.

Fotbalové Pardubice řeší zásah v obraně

Pardubice – Prohra, vítězství, prohra. Fotbalisté Pardubic zatím v novém ročníku FNL vyhráli jen v domácím utkání nad Frýdkem-Místkem. A na svůj stadion Pod Vinicí se vrací znovu v sobotu, kdy v tradičním dopoledním termínu hostí Ústí nad Labem. 

Na poli "vyrostlo" auto. Vrak si majitel odklidil

Chvaletice - Nepojízdný vrak v poli strážníci majiteli připomněli.

Národní házená: Opatovičtí měli pevnější nervy v penaltové loterii

Opatovice nad Labem – Obhájci prvenství budou za rok zase obhajovat prvenství. Tento jednoduchý rébus „vymysleli“ národ ní házenkáři z Opatovic. Na stadiónu v Humpolci, který nese název V podhradí uspořádala zdejší Jiskra 69. ročník dvoudenního turnaje s názvem O pohár Zálesí. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení