Na výstavě se prezentují firmy zabývající se různými stavebními činnostmi, výrobci stavebních materiálů, dodavatelé stavebních hmot, výrobci ekologických prvků či v neposlední řadě třeba dodavatelé úsporných způsobů vytápění. Pro návštěvníky jsou připraveny velké slevy od vystavujících firem.

„Loňského ročníku se zúčastnilo 190 firem a snahou pořadatelů bylo tento počet letos nejen udržet, ale třeba i navýšit,“ uvedl za pořadatele výstavy Josef Kašpar.

Losování o ceny pro návštěvníky, které věnují různé firmy, se koná zítra v 16 hodin. Hlavní cenou je čistírna odpadních vod v ceně přesahující 35 tisíc korun.

Stavební výstava v Ideonu odhalila také práce studentů

Pátý ročník Soutěže o nejlepší ročníkovou práci ze systému Liapor byla určena studentům 3. a 4. ročníkům středních odborných škol se stavebním zaměřením.

V této soutěži byla vyhlášena první tři místa plus cena za architektonické řešení. Kromě velmi lákavých finančních a věcných cen budou vítězové prezentováni v různých stavebních a odborných periodikách.

Tato soutěž oslovuje studenty nejen vidinou zajímavého ocenění, ale také proto, že materiál Liapor je velmi zajímavý, komplexní a vlastnostmi jiný stavební materiál než ostatní systémy. Účastnit se takovéto soutěže je pro studenty určitě zážitkem, ale i motivací. Mohou prokázat čerstvě nabyté znalosti ze stavebního oboru, který studují. Vzhledem k tomu, že soutěž je určena pro žáky třetích a čtvrtých ročníků středních škol, tak je zcela určitě i dobrou zkušeností do praktického života, do něhož po škole mnozí z nich vstupují.

Vyhlášení výsledků 5. ročníku této soutěže se uskutečnilo ve čtvrtek v Ideonu na slavnostním večeru u příležitosti konání 16. Pardubické stavební výstavy.
Vítězem se stal student z Náchoda

Vítězem 5. ročníku se stal Matouš Zachoval ze SPŠS Náchod s projektem rodinného domu. Druhé místo získal žák SOŠS Rybitví Jakub Šimerda za projekt bytového domu se startovacími byty. Třetí místo v soutěži získala Lenka Žemličková za projekt rodinného domu. Zvláštní cenu komise si odnesl Lukáš Voňka ze SPŠS Hradec Králové za projekt polyfunkčního domu se zelenou střechou.

Vítězné práce studentů jsou až do zítřka k vidění na 16. Pardubické stavební výstavě ve Výstavním a společenském centru Ideon.