Nešťastná událost se odehrála v Pardubících krátce po páteční půlnoci. Požár v bytě na Palackého ulici nedaleko křižovatky s rychlodráhou skončil nálezem dvou mrtvých osob.

"V pátek 30. listopadu v 0.10 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár ve výškové budově na Palackého třídě v Pardubicích. Žena otevřela dveře a ucítila kouř, který vycházel ze sousedního bytu v pátém nadzemním podlaží domu. Hasiči se dostali do bytu a zjistili, že se uvnitř nacházejí dvě osoby. Jedna osoba již nejevila známky života, druhou osobu se snažili hasiči oživovat. Na místo se dostavila i zdravotnická záchranná služba, která v oživování pokračovala. V bytě ale nakonec zemřely dvě osoby. Hasiči požár uhasili. Škoda byla předběžně stanovena na 50 tisíc korun. Příčiny této tragédie zjišťují hasičští vyšetřovatelé a kriminalisté," uvedla mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

"Na místě podle informací policistů zemřel dvaasedmdesátiletý muž a čtyřiašedesátiletá žena. V obou případech byla nařízena soudní pitva ke zjištění přesných příčin úmrtí. Příčiny požáru jsou v této chvíli v šetření. Kriminalisté provedli ohledání místa požáru. Příčiny ale zatím nejsou známy," uvedl mluvčí pardubické policie Jozef Bocán.

Jednou z pravděpodobných příčin požáru je zřejmě neopatrnost. Podle jedné z vyšetřovacích verzí požár vznikl od nedopalku cigarety. Pitva má prokázat i možný podíl alkoholu.

"Záchranná služba na místě od hasičů převzala a resuscitovala ještě přibližně čtyřicet minut. Snaha zdravotníků však již byla marná, muž zřejmě zemřel na udušení kouřem. Na místě byla rovněž nalezena i žena, která utrpěla těžké popáleniny a již nejevila známky života," upřesnila mluvčí pardubické záchranné služby Helena Škuligová.