Hlídka Městské policie Pardubice vyrazila o půl šesté ráno k nahlášenému požáru v Družstevní ulici. Soused volal linku 156 poté, co se mu nedařilo probudit souseda, z jehož bytu vycházel kouř. Hlídka na místo dorazila za pár minut a strážníci na nic nečekali a začali se dobývat dovnitř.

Strážníci se pokusili dveře vykopnout, což se podařilo až na několikátý pokus. Ani rány jako z děla ale majitele neprobudily. To se stalo až ve chvíli, kdy se strážníci konečně vlámali do bytu a muže v zakouřeném bytě našli. Dotyčný muž, který zřejmě unaven alkoholem usnul, se při drsném probuzení doslova vyděsil a strážníci jej z bytu museli doslova vyvést.

Zdroj: Městská policie Pardubice

Celý "požár" přitom způsobil špekáček, zapomenutý na sporáku. Poté, co se voda vyvařila, se začal obsah hrnce škvařit.

"Na plotně byl připálený špekáček, který strážníci pohotově zlikvidovali vyhozením z okna, jelikož se nacházeli v přízemním bytu, tak nehrozilo žádné nebezpečí. Vyděšený a rozespalý osmatřicetiletý muž poté hlídce potvrdil, že si chtěl ohřát buřt, ale usnul, voda se vyvařila a uzenina se začala připalovat. Díky včasnému oznámení i zásahu městské policie se muži nic nestalo, k újmě přišly pouze dveře a vyhozený hrnec. Na připečeném buřtu si nakonec pochutnal pes jdoucí kolem místa události," sdělila mluvčí pardubické městské policie Lucie Klementová.