Ministr financí Andrej Babiš (ANO) o rozpočtu jednal se svými vládními kolegy ve Sněmovně, která současně probírala zákon o omezení podnikání ministrů. S ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou (ČSSD) už uzavřel její kapitolu. Dohodli se, že resort najde chybějících 700 milionů korun na sociální služby ve vlastní kapitole tím, že ušetří na dávkách v hmotné nouzi.

Hned ráno Babiš ve Sněmovně jednal i s ministrem průmyslu Janem Mládkem (ČSSD). Ten ČTK sdělil, že žádné změny v už vyjednaném rozpočtu dnes s šéfem financí neprobíral. Setkání se podle něj týkalo spíše technických záležitostí, například kolem služebního zákona. Babiš novinářům řekl, že hovořili i o podpoře alternativních zdrojů energie.

Sociální demokraté při projednávání rozpočtu na pondělním jednání vlády deklarovali, že jim v rozpočtu chybí 700 milionů korun na sociální služby, 300 milionů korun na vysoké školy a 1,3 miliardy korun na posílení bezpečnosti a financování protiteroristických opatření.

Vláda v pondělí jednání o rozpočtu přerušila do 21. září. Kabinet ještě musí dořešit dodatečné požadavky ministerstev. Návrh rozpočtu počítá se schodkem 60 miliard korun.