České dráhy společně s Asociací turistických center nabízejí zajímavý projekt. Ve vybraných turistických centrech (TIC Pardubice, TIC Jablonné nad Orlicí, TIC Moravská Třebová) můžete zakoupit poukázku za 225 korun. Ta platí až pro dva dospělé a tři děti. Za ni zdarma dostanete na pokladnách Českých drah regionální jízdenku, se kterou můžete vlakem v sobotu, neděli nebo o svátku cestovat po celém Pardubickém kraji.
Město Pardubice k těmto jízdenkám připravilo zajímavý produkt. Navíc totiž k této jízdence dostanete slevy na vstupném do různých turistických objektů v kraji.

Slevy do vybraných objektů v kraji

„Vybrali jsme atraktivní objekty a lokality pro rodiny s dětmi, kde tato poukázka zajistí rodinám s dětmi různé slevy. Projekt podpořilo například nově zrekonstruované Aquacentrum Pardubice, nabízející slevu na vstupném ve výši dvaceti procent, či pardubický zámek, který poskytuje vstup do Muzea hraček zcela zdarma. V Galerii Mázhaus na Pernštýnském náměstí, kde je nyní k vidění výstava Dinosaurů, mají děti také vstup zdarma. Kdo má rád adrenalin, může vyzkoušet Lanové centrum či koupaliště v Pardubicích se slevou deseti procent," láká na nové možnosti pro rodiče s dětmi manažerka cestovního ruchu Martina Hillebrantová.

Také lze vyjet do Moravské Třebové a navštívit tamní zámek, muzeum či Moravskotřebovský aquapark. Svitavy například nabízejí zlevněné vstupné do muzea praček. Ze vzdálenějších míst Pardubického kraje zve k návštěvě město Polička se svým zachovalým městským opevněním.

Městské muzeum a galerie Polička poskytne slevu dvacet procent na vstup do všech expozic Centra Bohuslava Martinů.  Informační centrum Polička zaručuje slevu deset procent na půjčení auta a na vstupné do nově zrekonstruovaného hradu Svojanov, který je také zvaný jako „vila českých královen".

„Výčet možných turistických cílů není konečný, oslovili jsme pro vás i další zajímavá místa, která se, jak doufáme, v blízké době k projektu připojí," dodala Martina Hillebrantová.

Využijte volný čas  k poznávání krajiny

Akce Českých drah a Asociace turistických center platí až do konce tohoto roku.
Pardubický kraj má nespočet krásných míst, prázdninový čas přímo vybízí k poznávání jeho historie, krajiny, historické i moderní architektury a technických památek, jež se zde nachází.
„I za našimi humny se často skrývá mnohé kouzlo a mnoho nepoznaného, nad čím žasnou i zahraniční návštěvníci. Zdejší turistická centra všem dávají jasnou výzvu – Objevte i vy krásy České republiky," zakončila Martina Hillebrantová.

Markéta Markovicsová