Předčasné volby do Poslanecké sněmovny začaly! Včera úderem čtrnácté hodiny se otevřely volební místnosti, u kterých se v prvních minutách tvořily fronty nedočkavců.
„Do stálého seznamu voličů v Pardubicích bylo pro volby do Poslanecké sněmovny zapsáno 71 684 voličů, o voličské průkazy zažádalo 1222 voličů," sdělil Deníku Šimon Hradní z tiskového úseku pardubického magistrátu.
Volby si v pátek nenechaly ujít ani osobnosti z Pardubicka. „Hlavními body při rozhodování, komu dát hlas, pro mě byly podpora sportu, placené školství a aby se udělal pořádek ve zdravotnictví. Proto jsem volil stranu, která bude tyto mé priority podporovat. Celkově jsem však s nabídkou nespokojen," nechal se slyšet neúnavný propagátor vína na Pardubicku Oldřich Bujnoch.

„Volit jsem šel, protože to považuji za svoje občanské právo i povinnost. Je pravda, že ani jedna z politických stran se mi nelíbila bez výhrad. Chtěl jsem dát najevo, že jsem nespokojen se současným stavem společnosti. Přes dvacet let je naše republika rozkrádána, lidé nemají práci a nám vládnou stále stejné tváře. Vím, že můj hlas je jen kapkou v moři, ale z mé strany jsem udělal všechno pro to, aby to tak dál už nebylo," konstatoval známý pardubický fotograf a dlouholetý předseda včelařů Evžen Báchor.
A jak se k předčasným volbám postavily některé známé tváře ze světa sportu? „Volil jsem pravici. Mám obavy, že lidé zapomínají, co tu bylo dříve, jak nás komunisté dusili, a budou je volit znovu," řekl plochodrážní jezdec Lukáš Dryml.