Pro vylosovanou výherkyni první ceny bylo připraveno horské kolo. Další úspěšní soutěžící se pak mohli těšit třeba na wellness pobyt v Letohradě či koloběžku.

„Cyklopecky jsou tu proto, abychom lidem trochu jiným, ale zároveň zajímavým způsobem představili krásy Pardubického kraje. Těší nás, že o tento způsob turistiky panuje veliký zájem, o čemž svědčí i fakt, že se nám vrátilo více než tisíc vyplněných Vandrovních knížek. Vylosovaným výhercům blahopřeji a věřím, že se do soutěže příští rok zapojí ještě více soutěžících," uvedl krajský radní René Živný.

Patnáct tras koncipovaných převážně jako okruhy pro cyklisty s dvěma razítkovacími místy bylo možné absolvovat i částečně, a to jak na kole, tak i pěšky, na in-line bruslích nebo třeba na koloběžce. Pro účast
v soutěži bylo nutné nasbírat do Vandrovní knížky minimálně tři razítka. Během letošního ročníku, od května do října, se uskutečnily také čtyři společné cyklojízdy, pro jejichž účastníky byla v cíli vždy připravena bezplatná prohlídka atraktivní památky.

Organizátoři počítají s tím, že podobný koncept soutěže připraví i pro příští rok. Už teď se tedy zájemci mohou těšit na Cyklopecky Pardubického kraje 2017.

„Letošní ročník je minulostí, a tak se pomalu začínáme chystat na ten následující. Milovníci cykloturistiky se mohou těšit na některé nové trasy a další vylepšení. Zásadní změnou bude prodloužení doby konání Cyklopecek, začít bychom chtěli už v dubnu," podotkl René Živný.

Kde se v okrese budou zpívat koledy?
→ Pardubice: Palác Pardubice, Masarykovo náměstí 2799
→ Horní Ředice: u obecního úřadu, Horní Ředice 101
→ Choteč: u stromečku na prostranství před obecním pohostinstvím, Pardubická 52
→ Borek: u klubovny nohejbalového areálu, Borek 7