Policisté zde kontrolovali plavidla, loděnice i vůdce malých plavidel, zda například před plavbou nepožili alkohol nebo drogy. „O výsledcích kontroly na Sečské přehradě budeme informovat,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Tesař s tím, že muži zákona budou v kontrolách pokračovat i v dalších letních dnech.

NOVÉ PLAVIDLO

Během hlídkování v rámci akce Voda 2017 jezdil po přehradě zbrusu nový, celokovový říční člun Alunautic, který policisté převzali už v listopadu loňského roku, následně se s ním učili zacházet a v polovině srpna vstoupil do ostré aktivní služby.
„Kolegové si jej velice pochvalovali,“ poznamenává Jiří Tesař.

Na Sečské přehradě je zákonem zakázaná plavba lodí se spalovacím motorem. Výjimku mají policisté, vodní záchranáři, hasiči a pracovníci Povodí Labe.

Hladina vodní nádrže však rozhodně není prázdná a s chutí se pro ní prohánějí plachetnice i veslice. Už od roku 1954 tu sídlí například Yacht Club Vysoké Mýto.

Sečská přehrada patří mezi oblíbené turistické destinace a nejinak je tomu i během letošní sezóny.

„Zájem turistů o rekreaci u nás stále trvá, jsem překvapen, že vydrželi i navzdory počasí, které tu v uplynulých dnech panovalo. Není tu hlava na hlavě, takže mohu návštěvu jen doporučit, a to nejen proto, že voda v nádrži je čistá a kvalitní,“ dodává sečský starosta Marcel Vojtěch.