Víte, co je Alainova věž či Berlova vápenka? Čím se zabývá Česká abilympijská asociace? Kdo byl generál Gablenz? Kde točila režisérka Marie Poledňáková své populární filmy? Zda je větší zvon Augustin nebo Kryštof? Proč se jedna ulička jmenuje V Prdeli? Čím se proslavili Ladislav Čerých, Kamil Kuchovský a Zdeněk Zikán? Co dělal kosmonaut Remek v Jičíně? Proč mají Pardubice Zelenou bránu a co je to malohanáčtina?

Na tyto, ale i spoustu dalších otázek vám dá odpověď nový projekt východočeských Deníků. Tuto  sobotu v nich najdete první díl Východopedie – encyklopedie zajímavostí východních Čech.
V naší databance máme ke dnešku 784 hesel; vlastivědných zajímavostí od přírodních zvláštností přes populární osobnosti spjaté s naším krajem až po nepřeberné množství akcí, zajímavých budov, firem i továren a dalších pozoruhodností. Heslář není uzavřený, postupně jej doplňujeme.

Byli bychom proto  rádi, kdybyste s námi na naší encyklopedii spolupracovali. Na e-mailovou adresu encyklopedie.VC@denik.cz můžete posílat  Vaše tipy a textové či fotografické příspěvky.

Nezapomeňte si včas zajistit váš oblíbený deník,

tuto sobotu startuje Východopedie