Nejen o této rychlostní silnici, ale i o dalších problémech v Pardubickém kraji hovořil s představiteli samosprávy ministr dopravy Zbyněk Stanjura.

Ministr má prý zájem o regiony

„Návštěvu ministra dopravy velmi vítám. Je vidět, že se zajímá o problémy regionů a jako bývalý primátor Opavy má i pohled z druhé strany. Jsme rádi, že za prioritu ministerstvo považuje stavbu silnice R35. Evidentně zná kritickou situaci v Pardubickém, Královéhradeckém a Olomouckém kraji," nechal se slyšet hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.
Kromě setkání na krajském úřadu absolvoval ministr i debatu se studenty dopravní fakulty pardubické univerzity.

Oprava dálnice D1 mohla být klidnější

„R35 je pro nás opravdu prioritou číslo jedna. Oprava D1 mohla být mnohem klidnější, kdyby tato silnice byla dokončená. Je to stavba republikového významu. Chceme, aby se mohlo začít stavět někdy na začátku roku 2015," podotkl ministr dopravy Zbyněk Stanjura.

Kvůli plánovaným opravám nejfrekventovanější dálnice v České republice lze očekávat, že se zvýší zatížení silnic II. a III. třídy, které jsou ve správě krajů. Ty prý ale mohou počítat se státními kompenzacemi.

Poničené silnice budou kompenzovat

„Jsme připraveni kompenzovat krajům případné poničení silnic, které by mohly utrpět škody v důsledku zvýšeného provozu kamionů," slíbil ministr dopravy.
Na přetřes přišly i další velké dopravní stavby – třeba obchvat Chrudimi nebo rekonstrukce pardubické křižovatky U Trojice. „Co se týče křižovatky U Trojice, tak její první etapa by měla být hotová v letošním roce. Ve státním rozpočtu na ní jsou vyčleněny peníze," uvedl Zbyněk Stanjura.

„Bavili jsme se především o stavbách, které mají šanci být realizovány v nejbližší době," dodal hejtman Pardubického kraje.