Dnes je Kačce čtrnáct a v březnu ukončila léčbu. Přestože nemoc zasáhla devadesát osm procent buněk celého těla a lékaři jí nedávali moc šancí na přežití, má nyní velmi dobré vyhlídky pro to, začít zase normálně žít. Po tak těžkých časech rozhodně bylo na místě obvolat pár odborníků na krásu a vyrazit do Prahy splnit Kačce sen.

Prvotní nápad s plněním jejího přání být za hvězdu, vznikl díky nadaci Slon a jejich akci Předběhni svou nemoc. Děti měly namalovat obrázek, kam by se chtěly podívat. A protože Kačka miluje módu a líčení, namalovala sama sebe 
v Paříži.

Vhodná alternativa Paříže

V tu chvíli se do toho vložila Martina Koudelková z nadačního fondu Ma-Ma foundation s tím, že by této mladé bojovnici její přání ráda zkusila splnit. „To jsem ale okamžitě zamítla, protože dlouhé cestování by byl pro ni absolutní očistec, jelikož stále trpí na silné otoky a je na vozíku," odůvodňuje Jaromíra Říhová, maminka Katky.

Jako jistá alternativa Paříže tak byl domluvený beauty den, přičemž Katka neměla o ničem vědět. „Internet jí celou dobu léčby pomáhal. Tím, že byla dlouho v izolaci od všeho a všech kvůli nulové imunitě, byly pro ni blogy a sociální sítě jediné spojení se světem," vypráví maminka.

Den se stylistkou, vizážistou, kadeřníkem a fotografem je prý přesně Katčin šálek čaje. „Je to zkrátka klasická žena, která tohle miluje. Je to taková malá náplast na tu v uvozovkách bolístku, kterou si za poslední tři roky prošla."

Nákup s oblíbenou bloggerkou

Vysněný den prožila se svou oblíbenou bloggerkou Nicole, která jí v obchodě 
s oblečením vybrala několik moderních outfitů. „Líbí se mi všechno, ale nejvíce asi černé šaty, které si nechám i na focení," říká nadšeně Katka Říhová.

Ve špičkovém kadeřnickém salónu v centru Prahy se jí dvě sympatické blondýnky postaraly o nový účes i manikúru a hvězdný vizážista Pavel Kortan, jehož služeb využívá například Simona Krainová nebo Andrea Verešová, ji zasvětil do nejnovějších trendů líčení.

Posledním překvapením dne byla přítomnost Báry Zelené, finalistky České Miss, která Katce ukázala, jak vypadá správná chůze modelek nebo jak se tvářit při profesionálním fotografování, které si Katka také naostro vyzkoušela.

Šťastný výraz ve tváři a slzy

O tom, že se Kačce splnilo jedno z jejích velkých přání, nebylo pochyb. Šťastný výraz ve tváři po celou dobu odrážel nadšení, které ji být hvězdou ve středu pozornosti přináší. Jiskra, která se v jejích očích objevila na samém začátku už při výběru oblečení, poté při líčení a následného focení, totiž neustále sílila.

U přípitku se v nich pak dokonce objevily i slzy. Tentokrát to ale byly slzy štěstí. „Klepou se mi ruce a vůbec nedokáži popsat, jaké jsou moje pocity, je to neuvěřitelné, že se všichni točili okolo mě a opečovávali mě," dodává Kačka.

Tak snad jí tato vzpomínka a pocit radosti z ní vydrží ještě hodně dlouho a brzy si už svá přání, sny a touhy bude moci plnit také sama. Třeba i ve vysněné Paříži …

Beauty den pro Katku Říhovou
Holčičí den, který si Katka prožila, jí dovolil něco, o čem si zatím může nechat jen zdát. Aby šla jen tak mezi ostatní holky je pro ni v tuto chvíli nereálné. Musí užívat ještě hodně léků nebo mít po ruce neustále dezinfekci.

Lékaři měli nejdříve podezření na infekční mononukleózu. Brzy ale vyšetření ukázaly změny v kostní dřeni. Informace rodině dávali postupně a z původních dvou týdnů, které měla Jaromíra Říhová se svou dcerou 
v nemocnici strávit, byly nakonec více než dva roky.

Katka má sice hlavní boj za sebou, přesto musí dál řešit zdravotní komplikace, které s sebou přinesla agresivní léčba. Trpí třetím stupněm těžké osteoporózy, má nekrotické koleno a kotníky.

„Jako matka to nesu možná ještě hůře než ona. Protože ze zdravého dítěte mi léčba udělala invalidu. Na druhou stranu vím, že to je daň za to, že je pořád Kačka naživu, což je priorita. Ten život je ale vykoupený za postižení mnoha dalších částí těla," říká Jaromíra Říhová s tím, že celá rodina dříve hodně sportovala. Jezdili na hory, na kola.

Nyní ale tím, že je Katka na vozíku jsou hodně limitováni. „Oni se všichni sice tváří hodně bezbariérově, ale ve skutečnosti jsou ty bezbariérové výlety a přístupy jen mizivě. Ale v tento den byla skutečně šťastná a cítila se báječně, to vím," říká Jarmila Říhová, maminka Kateřiny.