„Byl jsem upozorněn, že se má fotografie objevila na volebním letáku ODS na podporu poslance Jana Čechlovského. Ze strany pana Čechlovského jsem nebyl o takovém záměru informován, nikdo mě nežádal o souhlas k použití mého jména. Tento postup považuji za jeho zneužití. Naprosto se tedy tímto  distancuji od jakékoli podpory Jana Čechlovského v letošních krajských volbách," uvedl Pavel Šporcl.
Jeho fotka se objevila na prezentačním letáku poslance a bývalého starosty Chrudimi Jana Čechlovského, který je na kandidátce ODS na třetím místě.

„Celou záležitostí byl pověřen můj asistent a zaměstnanci reklamní agentury, kterým jsem jen dal soubor svých fotografií," řekl Deníku Jan Čechlovský.

Omluví se dopisem

V poslancově kanceláři chybu uznávají a houslistovi Pavlu Šporclovi poslali omluvný dopis. „K pochybení došlo v době, kdy byl pan Čechlovský mimo území České republiky a agentura zpracovávala podklady. Zmíněnou fotografii jsem vybral pouze k ilustračnímu vyznění, nebyla použita se snahou vyvolat dojem, že Pavel Šporcl je přímým podporovatelem Jana Čechlovského," vysvětlil Jindřich Šafařík, asistent a poradce Jana Čechlovského.