Po jednapadesátiletém podnikateli L. L., který byl policií zadržen kvůli přípravě dvou vražd, si nyní muži zákona došlápli na dalšího agresora.
O vzetí do vazby pětašedesátiletého muže z Pardubicka rozhodl v sobotu před 16. hodinou soudce. „Kriminalisté ho obvinili z pokusu zvlášť závažného zločinu vraždy, kterého se měl dopustit tím, že ve čtvrtek 2. května v odpoledních hodinách v rodinném domě v jedné obci na Pardubicku použil legálně drženou zbraň proti svému zeti," vysvětlila důvod vazby policejní mluvčí Jitka Vavřinová.

Zbraní měl více

Snaha zastřelit svého příbuzného však není jediným činem, kterého se měl obviněný muž dopustit. Vraždit údajně mohl hned dvakrát.
„Muž je současně stíhán pro pokus těžké újmy na zdraví, které se měl dopustit tím, že obrátil zbraň proti dalšímu muži a chtěl ho pravděpodobně zranit," uvedla Vavřinová. Druhou obětí řádění útočníka se mohl stát muž, který se pokusil zabránit vraždě zetě obviněného.

Roztržce podle policie předcházely dlouhodobé rodinné spory, které vyústily v ozbrojený útok. Při střelbě nedošlo ke zranění žádné z přítomných osob. Bezprostředně po incidentu policisté podezřelého muže zadrželi a použitou zbraň i další jeho legálně držené zbraně zajistili. Následně ho eskortovali k výslechu a skončil v policejní cele.

„Poté krajský státní zástupce podal návrh na jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení hrozí obviněnému muži deset až osmnáct let odnětí svobody," dodala mluvčí.
Pardubičtí kriminalisté mají v poslední době opravdu napilno. Minulý týden vyšlo najevo, že osmnáctého března obvinili z přípravy zvlášť závažného zločinu vraždy známého podnikatele z Pardubicka, majitele několika restauračních zařízení, který připravoval vraždu dvou osob.  Jeho plány prozradili najatí vrazi.