Strážníci městské policie v Pardubicích měli plno práce hned s několika opilci. Toho prvního nasosaného na 3,01 promile našli bezvládně ležet na předzahrádce herny na Dubině.

"Jeho alkoholový spánek byl tak silný, že muž nešel probudit. Nakonec se strážníkům podařilo jej probrat, aby zjistili, že poslední alkohol požil právě v herně, jejíž obsluha si strážníky na pomoc přivolala. Tato událost byla strážníky vyřešena tak, že muž naplnil zákonné důvody pro odvoz na záchytku a obsluha herny jimi byla řešena v blokovém řízení," uvedla mluvčí strážníků Lenka Uskobová.

K druhému opilému muži byli strážníci přivoláni z důvodu, že spal. Nebylo to jen tak, spal totiž na gauči, který ale nebyl jeho. A navíc nešel vzbudit. Nakonec se ale podařilo, vyvstala ale další potíž. "Odmítal se totiž podrobit orientační dechové zkoušce. Od opakovaného odmítání nakonec upustil a výsledkem bylo 3,14 promile alkoholu v dechu. Opět následoval převoz do specializovaného zdravotnického zařízení a následné vyřešení v podobě uložené sankce," sdělila Lenka Uskobová.

Vítěz celého třípromilového závodu se stal poslední nalezený. Tím byl muž, který pomočený a pokálený spal na lavičce v hale hlavního nádraží. Vzhledem ke svému stavu i chování i on skončil na záchytné stanici. Zde po provedení dechové zkoušky potvrdil své prvenství s 3,61 promile alkoholu v dechu.