V úterý ráno  museli bohdanečští strážníci ve Chvaleticích razantně zakročit proti dvěma podnapilým místním výtržníkům ve věku 23 a 32 let. Dva muži se pokoušeli rozbít dveře restaurace proti základní škole a přitom napadali třetího, který jim v tom bránil. To vše před zraky dětí, které právě šly do školy. Hlídka strážníků, kterou tvořily dvě ženy, se do potyčky vložila. Dva výtržníci se ihned proti ženám v uniformě obrátili a zřejmě jim dodávalo odvahu i to, že proti nim stály „jenom holky".
Po krátkém, ale zato  intenzivním souboji, byli oba výtečníci překvapeni, zkroceni a v poutech.  Zadržení byli předání do rukou státní policie pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví.

„Muži nejprve odmítli po zákonné výzvě prokázat svou totožnost a místo opustit. Situace vygradovala a policistky jednoho z nich za použití donucovacích prostředků začaly poutat přičemž druhý muž se jim v tom opakovaně snažil bránit a jednu z policistku zkoušel nejprve odstrčit a posléze za ruku táhnout pryč," popsala zápas mluvčí pardubické policie Eva Maturová. Po zklidnění teleskopickým obuškem se i druhý z mužů ocitl v poutech a na policejní služebně. Oba měli přes dvě promile alkoholu.

„Samozřejmě jsme rádi, že v našem městě strážníci z Bohdanče působí. Z podnětu městské policie přezkoumá náš úřad i otevírací dobu restauračních zařízení, aby se již neopakovalo, že se mezi školáky budou potácet neurvalí opilci", zhodnotila zákrok strážníků starostka města Blanka Zaklová.