Rvačky, násilnosti a příjezd policie. A tak pořád dokola. Muž a žena na cestě do Chrudimi opakovaně zaměstnávali policejní hlídky i záchranáře a lékaře v Pardubicích.

Úplně první zkušenost s nimi strážníci v Pardubicích udělali před čtvrtou hodinou ráno, kdy je přivolala ostraha hlavního nádraží s tím, že se před halou pere skupinka osob a pes jednoho z aktérů pobíhá okolo.

"Když hlídka dorazila na místo, rvačku nezaznamenala, zato pes zde pobíhal stále. Majitel psa ve věku 27 let si jej přivolal a strážníci muže vyřešili za to, že mu umožnil volné pobíhání," uvedla mluvčí strážníků Lenka Uskobová.

Za necelé dvě hodiny byli strážníci přivoláni do nemocnice k ženě, u které měli na žádost zdravotního personálu provést orientační dechovou zkoušku kvůli jejímu podivnému chování. "Strážníci zkoušku provedli, výsledek byl ale negativní. Do této doby nic nenasvědčovalo tomu, že by tyto dvě události měly nějakou souvislost. Ta se ukázala o necelé čtyři hodiny později, kdy byli strážníci přivoláni na dvojici osob, která pochodovala vrávoravým krokem podél komunikace nedaleko železnice. Hlídka v osobách poznala jim známé aktéry z již uvedených událostí," pokračovala Lenka Uskobová.

Ilustrační fotografie.
Zlodějka využila otevřených dveří, vloupala se k seniorce

Protože byla přítomnost alkoholu opět u obou osob strážníky vyloučena, pouze je nasměrovali zpět na chodník.

A jízda pokračovala. Konkrétně jízda trolejbusem, kde muž kopáním poškodil dveře dopravního prostředku. Jeho chování přijela vyřešit policejní hlídka.

Za další tři hodiny byli strážníci přivoláni opět k nádražní hale a opět ta samá dvojice v prudké hádce italského typu. "Vzájemné fyzické útoky přerostly v násilí na jiném muži, který se rozhodl napadenou ženu bránit. Na místě se naše hlídka potkala s kolegy ze státní policie. Útočníka si tentokrát převzali policisté, napadeného muže záchranka a žena ve věku 26 let ošetření odmítla," dodala Uskobová.

Jejího partnera si policisté odvezli s sebou a tentokrát se jej pokusili umístit na psychiatrické oddělení. Tam však byl po chvíli propuštěn.

Před šestou hodinou večerní se dvojice stále ještě nedostala z Pardubic. Jejich cesta opět skončila na vlakovém nádraží další rvačkou u které opět zasahovali jak strážníci, tak hlídka státní policie.

"Napadená žena odmítla se strážníky a policisty cokoli řešit s tím, že se nic nestalo. Povedená dvojice měla v úmyslu odjet vlakem směr Chrudim. Hlídky je tedy doprovodily k vlaku a dohlédly na to, aby se jejich vzájemné agresivní chování již neopakovalo. Poté strážníci místo opustili a věnovali se již běžné hlídkové činnosti. Návrat této dvojice do dnešního dne nezaznamenali," uzavřela Lenka Uskobová.