Dřívější ředitel a místopředseda představenstva Jiří Kunát a člen představenstva Ladislav Nermuť jsou obviněni ze zpronevěry, Kunát také ze zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění.
Dostihový spolek po nich požaduje náhradu škody, po Kunátovi zhruba dva miliony korun, po Nermuťovi 36 tisíc.

Nermuť nakupoval množství movitého majetku, od nábytku, přes mobilní telefony, výpočetní a audiovizuální techniku až po vybavení koupelny. Podle jeho výpovědi to bylo se souhlasem představenstva, peníze mu dával v hotovosti Kunát z vlastních prostředků, Nermuť hradil ze svého DPH, po dodání bylo vše vyúčtováno firmě. Státní zástupce naznačoval, že část věcí skončila v Nermuťově domě v Poděbradech. Na dokladech o převzetí zboží byl někdy podepsán Nermuťův syn Tomáš.

Nermuť 
jako Nermuť

Podle Nermutě mu syn pomáhal při výběru a převzetí zboží, plnou moc k tomu však neměl. „Nermuť jako Nermuť, nepovažoval jsem to za důležité," řekl soudu. Tvrdí také, že policie chybně popsala předměty nalezené u něj doma jako shodné s těmi, které nakupoval pro spolek.

K hospodaření se odmítl vyjádřit. Uvedl, že firmě několikrát půjčoval peníze , celkem 6,8 milionu korun, a to bezúročně. Členem představenstva byl v letech 2001 až 2011.

Podle dřívějších informací obvinění nesou vinu na tom, že se ze spolku ztratily desítky dokumentů, faktur a smluv a peníze z účtu. Zmizela údajně také část vybavení dostihového závodiště.

Bývalá účetní Hana Jarolímová vypověděla, že nemohla najít některé faktury a doklady k věcem či podklady k pohledávkám. Neúspěšně se také snažila zaúčtovat opravné položky. „U představenstva to nenašlo odezvu, aby se nesnižoval hospodářský výsledek," uvedla. Podle ní se někdy zanedbávaly i odpisy majetku.

Po komunálních volbách v roce 2010 se změnilo představenstvo a dozorčí rada spolku. Později vyšlo najevo, že účetnictví je v nepořádku a společnost má vysoké závazky.
Hlavní líčení bude pokračovat 10. a 15. října.