Na strážníky městské policie v Pardubicích se prostřednictvím elektronické pošty obrátil muž, kterému zmizelo jízdní kolo. V Pardubicích bohužel ne zcela neobvyklý zločin, ale majitel se kola nechtěl vzdát. Jeho vytrvalost se mu vyplatila.

„Horské kolo, které zmizelo z chodby bytového domu, si majitel cenil na třináct tisíc korun. Spolu s oznámením zaslal v emailu popis kola a přiložil i fotografie s tím, že by rád byl nápomocen v pátrání. Strážníci jej ujistili, že tuto informaci předají všem hlídkám v terénu s tím, že pokud bude kolo někde zaznamenáno, určitě jej vyrozumí. Dále muže upozornili o nutnosti oznámit krádež Policii České republiky a odkázali jej na nejbližší příslušné policejní oddělení, což majitel udělal,“ uvedla mluvčí pardubické městské policie Lenka Uskobová. Okradený ale nechtěl nic ponechat náhodě a zapátral také sám. Ještě to samé dopoledne se znovu obrátil na stálou službu městské policie s tím, že se mu podařilo získat detailní popis osob, které podezíral z krádeže.

„Operační města jej zaslal všem strážníkům městské policie a během pěti minut měl výsledek. Stalo se, že hned čtyři naši strážníci nezávisle na sobě dle popisu vytipovali jim známou dvojici muže a ženy. Totožnost obou byla neprodleně ze strany městské policie předána příslušným policistům. Strážníci Městské policie Pardubice tak na základě své výborné místní znalosti posunuli pátrání po ukradeném kole o kousek dál. Celou událost v současné době řeší státní policie,“ dodala Lenka Uskobová.