Dvakrát za jedinou hodinu potkali strážníci osmnáctiletého M. M. z Pardubic. Nejdříve se pokoušel krást v obchodním domě a jen, co jej pustili, vydal se vloupat do mateřské školky. V obou případech měl ale smůlu a skončil v rukou policistů.

M. M. z Pardubic se pokoušel v osm hodin v Globusu ukrást sýry. Byl chycen, strážníci jej předali státní policii, protože mladík byl již v minulosti odsouzen k podmíněnému trestu za krádeže. Jeho podmíněný trest však již vypršel, proto byl ještě tentýž večer od policistů propuštěn.

Poté, co jej policisté pustili, vydal se autobusem do Svítkova, kde se vloupal do místní mateřské školky.
Na operačním středisku pardubické městské policie se vzápětí objevilo hlášení o narušení objektu.

Porucha? Ne, zloděj

„Poplach přicházel opakovaně z prvního patra objektu, proto byla na místo vyslána výjezdová hlídka," uvedla mluvčí pardubické městské policie Lucie Klementová.
Na místo zamířila výjezdová hlídka městské policie. Strážníci před školkou přelezli plot a začali budovu z obou stran obcházet, až narazili na pachatele.

Běh do temnoty

„Hned, jak jsem vyšel za roh do zahrady, viděl jsem před sebou mihnout stín a rozběhl se za ním," popsal strážník, který na zloděje narazil.
Pronásledování v zahradě bylo krátké. V naprosté tmě zaznělo hned několik výzev k zastavení, než to pachatel udělal. Skončil na zemi a vzápětí v poutech. U celého zadržení byla i naše kamera. Na dění na místě se tak můžete podívat rovněž na našem webu.

„Hned jsme poznali, že jde o stejného pachatele, kterého jsme asi před hodinou předali státní policii po zadržení při krádeži," prohlásil jeden ze zasahujících strážníků.
M. M. strážníkům sdělil, že do školky se vloupal proto, že potřeboval někde přespat.

Chtěl prý přespat

„Nic jsem tam neukradl, ani nerozbil," říkal ve chvíli, kdy se jej strážníci vyptávali na důvody jeho jednání.

Do školky se dostal poměrně vynalézavým způsobem. Za přístěnkem našel opřené štafle, které si přistavil k sousední budově. Vylezl na její střechu, odtamtud přeskočil na budovu samotné školky a vypáčil dveře na balkonu v prvním patře.
„Vypáčil dveře. Jaká bude škoda, zatím nevíme, ale zdá se, že asi opravdu nic neukradl," sdělila ředitelka školky Olga Sodomková, která spolu s policisty prohlédla budovu.

Mladík tvrdil, že se chtěl jen někde vyspat. Po propuštění z policejní stanice se prý vydal domů k matce. Klíče od bytu ale neměl a doma byla zavřeno, proto se prý vydal přenocovat někam jinam a školku si prý podle vlastních slov vybral náhodou.
Cestou ale neplýtval časem. Od jeho propuštění z policejní služebny v té chvíli uplynula hodina času.

Ze zahrady školky jej po prohlédnutí škody a zadokumentování místa činu odevzdali strážníci státní policii.

Opět propuštěn

„Po provedení procesních úkonů byl propuštěn na svobodu, " informovala náš Deník mluvčí pardubické policie Jana Drtinová. Policisté si jej nyní budou zvát k vysvětlení jeho počínání.